joi, 25 aprilie, 2024

Marian Vanghelie pune punctul pe i: “Kovesi si Coldea vor pati ce vor merita’

Distribuie:

Publicat:

Marian Vanghelie a declarat joi ca nu are o relatie buna cu DNA si nu este un “denuntator campion”, dupa ce procurorii au cerut din nou la Curtea de Apel Bucuresti arestarea fostului primar pe motiv ca acesta a incalcat termenii controlului judiciar. Un procuror de la DNA a solicitat judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti arestarea preventiva sau plasarea lui Vanghelie in arest la domiciliu, sustinand ca acesta nu s-a prezentat pe 8 septembrie la Politia Snagov, in cadrul procedurii de control judiciar. Mai mult, Vanghelie nu a raspuns la telefon, iar un politist a fost nevoit sa il viziteze la domiciliu. Procurorul a mai solicitat desfiintarea deciziei luate de Tribunalul Bucuresti, prin care lui Vanghelie i s-a permis sa paraseasca teritoriul Romaniei pentru a se trata in strainatate.

De cealalta parte, avocatul lui Vanghelie a explicat ca acesta s-a simtit rau si nu s-a putut deplasa la Politie, solicitand respingerea cererii de arestare.

“Vanghelie s-a simtit rau si a mers la doctor, unde a primit un diagnostic si o reteta. A doua zi, trebuia sa mearga la Politia Snagov, insa situatia lui s-a inrautatit. Politistul a venit la domiciliul lui si l-a gasit in halat. Marian Vanghelie este un om politic care incearca sa isi stabileasca un nou scop al vietii”, a declarat avocatul.
La randul lui, Vanghelie a spus in sala de judecata ca el nu are o relatie buna cu DNA si nu este un “campion denuntator”.

“Pe data de 7 septembrie, am plecat de acasa stiind ca nu am nimic. Pe seara, am simtit ca ceva nu e in regula. Am fost la medic. A doua zi, nici nu mi-am dat seama ca trebuie sa ma prezint la Politie de rau ce imi era. (…) Nu am o relatie buna cu DNA. Eu nu sunt un denuntator campion. Si doamna Kovesi si domnul Coldea vor veni in fata dumneavoastra si vor pati ce vor merita”, a afirmat Vanghelie, conform Agerpres.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani. In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan CiocanLaura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar. Potrivit DNA, in perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un “comision” de 20% din incasari).
Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img