vineri, 29 martie, 2024

Marile Retele Comerciale din Romania spune ca nu sunt de vina pentru ca preturile AU EXPLODAT: Sunt generate de tot lantul de productie

Distribuie:

Publicat:

Majorările de preţuri semnalate în cazul unor categorii de produse nu sunt generate de reţelele de comerţ, arată Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Respectăm, în acelaşi timp, toate recomandările, comunicăm şi ne coordonăm cu toate autorităţile competente pentru a asigura siguranţa şi sănătatea clienţilor şi angajaţilor noştri. Membrii AMRCR sunt mari operatori economici, responsabili şi implicaţi. În acest sens, dorim să precizăm că majorările de preţuri semnalate în cazul unor categorii de produse nu sunt generate de reţelele de comerţ aşa cum anumite opinii au afirmat eronat în spaţiul public. Astfel de modificări sunt cauzate de schimbările rapide şi imprevizibile în situaţia economică generală, pe întreg lanţul de producţie, începând de la materii prime, continuând cu procesarea şi transportul, de cele mai multe ori independent de voinţa partenerilor noştri", arată Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.

AMRCR mai spune că fiecare reţea comercială în parte, împreună cu partenerii săi, furnizorii şi transportatorii, depune toate eforturile pentru soluţionarea, absorbirea sau limitarea, pe întreg lanţul şi în mod echitabil, a efectelor oricăror schimbări neaşteptate apărute în piaţă.

"Suntem conştienţi că activitatea de comerţ alimentar este esenţială în această perioadă şi fiecare magazin se străduieşte să răspundă cât mai bine cererilor consumatorilor în condiţiile date. Facem un apel către întregul lanţ de aprovizionare şi transport alimentar, precum şi către autorităţi, să acordăm reciproc încrederea şi cooperarea de care cu toţii avem nevoie în aceste momente pe care nimeni nu le-a anticipat, nici ca intensitate şi nici ca durată, pentru că doar împreună vom putea găsi soluţiile potrivite pentru depăşirea acestei situaţii", mai spune AMRCR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img