vineri, 29 martie, 2024

MARINARII MILITARI IŞI CAUTĂ COLEGI NOI IN ORAȘUL BARLAD

Distribuie:

Publicat:

Vaslui, Huşi şi Bârlad sunt localităţile în care reprezentanţii Forţelor Navale acostează, în perioada 17-19 aprilie, pentru a crea punţi de legătură între elevii vasluieni şi Marina Militară Română.

 

Marinarii militari, scafandrii de luptă şi infanteriştii marini au  interacţionat cu adolescenţii de la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui şi la Colegiul Naţional "Cuza Vodă" din Huşi, de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" din Vaslui şi de la Colegiul Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" din Bârlad (joi, 19 aprilie), cărora le vor transmite invitaţia de a face parte din marea familie a Forţelor Navale.

 

Înscrierile pentru concursul de admitere la Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa se pot face până vineri, 20 aprilie, la centrele militare judeţene sau la centrele militare de sector din Municipiul Bucureşti. Pentru cele 120 de locuri alocate pentru clasa a IX-a se pot înscrie tineri cu vârsta de cel mult 16 ani împliniţi, care au absolvit sau vor absolvi anul acesta învăţământul gimnazial.

 

De asemenea, absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat şi cu vârsta de cel mult 30 de ani, care doresc să urmeze cariera de marinar militar îşi pot depune dosarul de candidat, pentru concursul de admitere la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu", până la data de 4 mai. Pentru anul de învăţământ 2018-2019, sunt scoase la concurs 176 de locuri (110 locuri pentru MApN şi 66 locuri pentru MAI), cursurile durează doi ani, fiind asigurate gratuit cazarea, echiparea şi hrănirea.

 

După absolvire, tinerilor le este garantată repartizarea pe un post în Forţele Navale sau în Ministerul Afacerilor Interne, în funcţie de opţiunea acestora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img