vineri, 29 martie, 2024

Marius Arcaleanu : planul meu pentru agricultura judetului Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Județul Vaslui trăiește într-un paradox: avem teren de cea mai bună calitate, potențial agricol enorm, însă avem fermieri săraci.

De ce se întâmplă asta? Pentru că, în ciuda unui teren fertil și ecologic, avem o infrastructură agricolă neperformantă. Irigarea marilor suprafețe de teren agricol va fi o prioritate în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Pe lângă crearea infrastructurii agricole, ne vom implica atât în sprijinirea marilor exploatații agricole pentru a crește valoarea acestora, cât și în sprijinirea micilor fermieri pentru a-și putea susține interesele în relația cu marii arendași:

Avem un plan bine pus a punct pentru a sprijini micii fermieri:

– Înființăm în cadrul Consiliului Județean un birou de asistență fermieri – personal calificat îi va ajuta pe micii fermieri inclusiv în negocierea arendei pentru terenul cedat marilor fermieri

rul Consiliului Județean va exista un birou de fonduri europene care va oferi în gratuit consultanță și vor face proiectele de finanțare pentru cei care vor să acceseze fonduri europene în agricultură

Avem un plan pentru marii fermieri:

Vom face un proiect cu finanțare europeană pentru a înființa în județul Vaslui o bursă agricolă internațională:

– Această piață de gros este o formă modernă în care fermierii vor fi ajutați de brokeri specializați să negocieze cele mai bune prețuri pentru vânzarea produselor agricole.

– Piața de gros va avea standuri de expunere, spații de depozitare și păstrare la rece a produselor, celule de coacere a fructelor, precum și servicii diverse (încărcare – descărcare, transport, servicii bancare, vamale și poștale, laborator de merceologie, laborator pentru certificarea de conformitate a produselor, etc)

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, REALIZAT DE S.C. GLOBAL IMPEX DISTRIBUTION S.R.L, COMANDAT DE PNL VASLUI. COD MANDATAR: 21200012.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img