sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Marius Copil s-a calificat in sferturile de finala ale turneului din Antwerp, in ziua in care a implinit 29 de ani

Distribuie:

Publicat:

Marius Copil (92 ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din Antwerp (Belgia), joi, în ziua în care a împlinit 29 de ani, după ce l-a învins pe argentinianul Diego Schwartzman, al treilea favorit al întrecerii, clasat pe locul 15 mondial, scor 6-4, 5-7, 7-6 (7), anunță MEDIAFAX.

Copil a avut parte de o partidă foarte dificilă, decisă în tiebreak-ul setului decisiv și încheiată la capătul a două ore și 43 de minute.

În primul set, Copil și-a luat un avantaj important din debut, conducând cu 3-0. Ulterior, arădeanul și-a adjudecat actul inaugural, scor 6-4, reușind șase ași.

Actul secund i-a aparținut lui Schwartzman, care s-a impus cu 7-5. Argentinianul a făcut diferența la scorul de 5-5, când s-a impus pe serviciul lui Copil, iar ulterior a trimis partida în set decisiv.

Setul decisiv a fost unul dramatic, cu multiple răsturnări de situație. Marius Copil a beneficiat de minge de meci la scorul de 5-5, însă Diego Schwartzman s-a redresat și a reușit să împingă setul în tie-break. Acolo, Copil a mai ratat două mingi de meci, la 6-5 și 7-6, însă a încheiat jocul, în cele din urmă, după două ore și 43 de minute.

În sferturile de finală ale turneului din Antwerp, Marius Copil se va duela cu învingătorul dintre uruguayanul Pablo Cuevas (45 ATP) și britanicul Andy Murray, fost lider mondial, în prezent clasat pe locul 243.

Performanța lui Marius Copil, accederea în sferturile de finală ale turneului ATP 250 Antwerp, este cea mai bună obținută în acest an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img