joi, 28 martie, 2024

Mark Esper asigura ca presedintele Trump este foarte preocupat de sanatatea militarilor

Distribuie:

Publicat:

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a asigurat joi că preşedintele Donald Trump este "foarte preocupat" de sănătatea militarilor americani, după ce liderul de la Casa Albă a părut să minimalizeze leziunile suferite de soldaţii de la baza din Irak lovită de rachete iraniane, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Trump a comentat săptămâna trecută că a "auzit" că militarii respectivi "au dureri de cap şi alte câteva chestii", atrăgându-şi critici din partea unor congresmeni şi a veteranilor americani.

Conform Departamentului Apărării, 50 de militari au fost diagnosticaţi cu leziuni cerebrale traumatice, iar numărul ar putea creşte.

"Am avut ocazia să discut cu preşedintele şi este foarte preocupat de sănătatea şi bunăstarea tuturor militarilor noştri, mai ales a celor care au fost implicaţi în operaţiunile din Irak, şi înţelege despre ce fel de leziuni este vorba", a spus Esper într-o conferinţă de presă.

Leziunile cerebrale traumatice "se manifestă în timp", a menţionat oficialul, reafirmând că în dimineaţa de după atac nu s-a raportat despre răniţi în rândul forţelor SUA. Potrivit datelor Pentagonului, din 2000 până acum au primit astfel de diagnostice 408.000 de militari americani.

Oficiali din Departamentul Apărării au insistat că nu s-a încercat minimalizarea sau ascunderea de informaţii privind leziunile suferite de militarii americani de la baza Ain Al-Asad din Irak. Iranul a atacat baza cu rachete în 8 ianuarie, ca reacţie la lichidarea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani în 3 ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img