sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mark Rutte a devenit şeful de guvern cu cea mai mare vechime în funcţie în Ţările de Jos

Distribuie:

Publicat:

Mark Rutte, supranumit premierul "Teflon" de media olandeze datorită capacităţii sale de a rămâne la putere în pofida scandalurilor şi crizelor politice, a devenit marţi şeful de guvern cu cea mai mare vechime în funcţie în Ţările de Jos, relatează AFP.

Aflat în fruntea celui de al patrulea său guvern consecutiv, Mark Rutte a petrecut 4.311 zile la putere, depăşind astfel recordul precedent deţinut de Ruud Lubbers, care a condus Ţările de Jos între 1982 şi 1994.

Prim-ministru de aproape 12 ani, al doilea lider actual al UE cel mai longeviv în post după premierul ungar Viktor Orban, Rutte are totuşi "impresia că se află aproape la jumătatea drumului", a glumit el în cadrul unei conferinţe de presă de luna trecută, potrivit Agerpres.ro.

"Este cea mai frumoasă meserie din lume", a dat el asigurări, recunoscând totuşi că numeroase "piese de puzzle" se află pe masa sa, între care a menţionat invadarea Ucrainei de către Rusia şi consecinţele asupra puterii de cumpărare.

Stilul sobru şi discret al acestui celibatar şi atitudinea sa consensuală l-au ajutat să navigheze într-o lume complexă a politicii olandeze, după o carieră în mediul privat, la Unilever.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img