News Flash:

Marko Attila a primit PROTECTIE din partea Ungariei

9 Februarie 2015
1699 Vizualizari | 0 Comentarii
Deputatul UDMR Marko Attila, pentru care Camera Deputatilor a avizat, in luna decembrie a anului trecut, arestarea preventiva in unul dintre dosarele Alinei Bica, se afla in Budapesta si beneficiaza de protectie din partea premierului maghiar Viktor Orban, sutine avocatul parlamentarului.

Marko Attila a plecat la Budapesta chiar in ziua in care colegii sai au incuviintat cerea de arestare formulata de DNA, transmitandu-le acestora ca nu poate participa la sedinta, pentru ca este plecat. De atunci, el nu a revenit in tara, desi procurorii anticoruptie l-au citat de mai multe ori.

"Deocamdata se afla in Republica Ungara, la Budapesta. El a primit protectie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regaseste pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat ca in ceea ce-l priveste pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natura a provoca o puternica reactie de stat ca s-a incalcat dreptul de proprietate si dreptul la un proces echitabil si de aceea s-a decis sa i se acorde protectie.

In ce consta aceasta protectie? I se permite sa ramana pe teritoriul maghiar. Se solicita sa se ia masuri in ceea ce priveste cladirea scolii din Sfantu Gheorghe sa nu fie nationalizata ca urmare a sentintei de condamnare, care este apreciata ca fiind nelegala", a transmis avocatul deputatului, Eugen Iordachescu, intr-o declaratie pentru Digi 24.

Astfel, aparatorul lui Marko Attila a vorbit despre dosarul in care deputatul a fost condamnat, in noiembrie 2014, la trei ani de inchisoare cu suspendare, intr-o speta privind retrocedarea unor imobile, insa nu si despre arestarea preventiva incuviintata in luna decembrie a anului trecut de catre Camera Deputatilor.

Marko Attila, fara imunitate
Marko Attila a ramas fara imunitate pe data de 3 decembrie, cand parlamentarii au votat in favoarea solicitarii DNA de arestare preventiva in dosarul Bica. Totusi, el nu s-a prezentat nici in fata Comisiei juridice, cu o zi inainte, nici in plen, pentru a-si sustine punctul de vedere, transmitandu-le colegilor ca este plecat din tara.

Deputatul UDMR nu a mers nici la audierile procurorilor anticoruptie in dosarul Bica, din 4 decembrie, desi fusese citat, pentru ca se afla la Budapesta, unde participa la o intalnire a maghiarilor de pretutindeni, a explicat atunci avocatul sau, Eugen Iordachescu.

Reprezentantul legal al parlamentarului a declarat, totusi, ca il informase pe clientul sau ca este asteptat in acea zi, la ora 10:00, la DNA, insa nu a precizat atunci cand si daca parlamentarul se intoarce in Romania.

Asadar, DNA a decis sa il cerceteze pe Marko Attila separat de ceilalti suspecti din dosar, pentru ca acesta nu a raspuns citatiilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045518 (s)