News Flash:

"Marsul pentru familie" la Vaslui

8 Iunie 2015
2380 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, la Vaslui, Sectorul Cultural si Social-Misionar al Episcopiei a organizat „Marsul pentru familie”.

Evenimentul se inscrie intr-un program mai amplu derulat de compartimentul Pro Vita al Episcopiei Husilor in colaborare cu compartimentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iasilor ce a lansat conceptul intitulat Saptamana pentru Familie, concept aflat la a doua editie. Daca anul trecut s-a promovat frumusetea unei Familii traditionale, editia prezenta se desfasoara sub titlul Nevoile fundamentale ale copilului. Alaturi de organizatori, la intalnirea de la ora 17.00 din Piata Civica a municipiului Vaslui a luat parte si a tinut un cuvant si d-na psiholog Daniela Luca in care a evidentiat principalele caracteristici ale familiei traditionale ce implinesc nevoi fundamentale ale copilului.

Traseul urmat de cei peste 200 de participanti, insotiti de preoti, a fost Piata Civica, bulevardul Stefan cel Mare, bulevardul Traian, strada Donici, Centrul Civic. Particiantii au purtat pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: „visurile copilului sunt realitatile lui”, „orice copil este un dar pentru lume”, „mami, tati, vreau sa vorbesc cu voi, voi vreti?” sau „nu am nevoie doar de lucruri, am nevoie de voi!”

La sosirea in Centrul Civic, a luat cuvantul parintele Cosmin Gubernat, consilier cultural-misionar al Episcopiei Husilor care a transmis binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Corneliu si a multumit celor prezenti la aceasta manifestare pentru disponibilitatea lor, aratand ca familia este cel mai important grup social ce se naste in Biserica prin Taina Cununiei, marsul pentru familie constituind un bun prilej de cunoastere reciproca, de impartasire a acelorasi valori crestine, care se cer promovate de fiecare in parte, in primul rand in propria familie, precum si in societate. Pe parcursul acestui an vor fi organizate de catre Episcopia Husilor mai multe conferinte si intalniri ce vor avea ca tema comuna preocuparea pentru familia crestina, pentru transmiterea valorilor spiritualitatii ortodoxe copiilor si tinerilor.episcopiahusilor.ro

episcopul husilor vaslui sectorul cultural
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1004 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038279 (s)