miercuri, 24 aprilie, 2024

MASA REGALA PENTRU ASISTATII SOCIALI BARLADENI

Distribuie:

Publicat:

Joi , 21 Decembrie, Cantina de ajutor social din Barlad a fost “ ocupata” de persoanele care au venit sa isi ia alimentele necesare pentru zilele de Craciun, atunci cand angajatii institutiei nu lucreaza.

 La vederea reprezentantilor mass-media au devenit recalcitranti si nervosi, au lansat amenintari si chiar nu s-au sfiit sa scoata dintr-o sacosa de rafie o toporisca si un cutit incercand sa intimideze ziaristii. Aveau toate motivele sa se comporte asa in conditiile in care un pensionar sau o familie modesta ar deveni invidiosi la vederea pachetelor pe care, cu siguranta nu si le-ar putea permite.

“ DE 25 ANI MANANC AICI SI TOT AICI MI-AM CRESCUT COPII”.

Imediat ce usile Cantinei au fost deschise, asistatii sociali( majoritari de etnie rroma) s-au asezat, disciplinat, la coada si au asteptat sa le fie aduse pachetele. Un barbat tuciuriu a plecat cu jumatate de porc in spinare, in timp ce o alta femeie taraia un sac de paine iar o adolescenta transporta cu grija un cofraj cu oua. In urma lor alti beneficiari asteptau sa se reverse “ cornul abundentei” guvernamentale si catre ei.
In timp ce asteptau nu se sfiau sa isi consulte telefoanele ( android) si sa isi anunte rudele cu ce bunatati ajung. Am aflat ca unii dintre acestia sunt “ clienti cu state vechi” in primirea alimentelor asa cum ne-a declarat o femeie ce astepta  sa ii vina randul.

“ Cei de la Cantina sunt cinstiti, avem incredere in ei. De 25 de ani mananc aici si tot aici mi-am crescut si copii” .

Fiecare asistat primeste cate  patru kilograme carne pui, trei kilograme carne porc, doua  kilograme carnati proaspeti, doua kilograme branza proaspata de vaci,  un litru de ulei, doua kilograme de faina de grau, un kilogram de zahar , un kilogram de orez, o sticla de 2,5 litri cu suc, un kilogram de clementine, un kilogram de banane, un kilogram de portocale, jumatate de kilogram de bomboane de pom, o ciocolata si zece paini.

La aceasta data , in cadrul Directiei de Asistenta Sociala se afla  in evidenta sunt 94 de persoane. Alimentele primite sunt pentru intervalul 22 dec – 3 Ianuarie 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img