joi, 25 aprilie, 2024

MASACRU in India: 22 de membri ai fortelor de securitate au fost ucisi de maoisti

Distribuie:

Publicat:

Douăzeci şi doi de membri ai forţelor de securitate indiene au fost ucişi şi 30 răniţi într-un schimb de focuri cu rebeli maoişti în centrul Indiei, în statul Chhattisgarh, a anunţat duminică poliţia, transmite AFP.

Forţele de securitate au căzut într-o ambuscadă la revenirea dintr-o operaţiune de căutare într-o pădure din districtul Bijapur, în statul Chhattisgarh, un bastion al rebelilor maoişti, a declarat pentru AFP directorul general al adjunct al poliţiei statale, Ashok Juneja.

'Până în prezent, avem confirmarea că 22 de membri ai personalului responsabil cu securitatea au fost ucişi', dar un nou bilanţ este aşteptat duminică seara, a adăugat responsabilul.

El a menţionat că alte cel puţin 12 persoane sunt date dispărute şi că în atac au fost ucişi şi maoşti, fără a le indica numărul.

Potrivit lui Juneja, rebelii au confiscat armele, muniţiile, uniformele şi încălţămintea celor ucişi.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a scris pe Twitter că 'sacrificiile martirilor curajoşi nu vor fi uitate niciodată', iar ministrul de interne Amit Shah a transmis că India 'va continua să lupte împotriva acestor inamici ai păcii şi progresului'.

Ministrul responsabil pentru Chhattisgarh, Bhupesh Baghel, a scris duminică pe Facebook că Shah l-a asigurat de 'tot ajutorul necesar' al guvernului împotriva rebelilor.

Recentul bilanţ este cel mai grav din rândul forţelor de securitate indiene care luptă împotriva gherilei de extremă dreapta, după ce în 2017 au fost ucişi 25 de poliţişti într-un atac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img