sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Masina asta e in Romania! O alimentezi in 5 minute si produce energie care poate alimenta o casa vreme de o saptamana

Distribuie:

Publicat:

Producatorul nipon Toyota va expune la SIAB 2018 primul sau model de serie cu sistem de propulsie cu pila de hidrogen, denumit Mirai. 

Toyota Mirai, prima masina de serie cu sistem de propulsie cu pila de hidrogen de la producatorul care a lansat in 1997 hibrida Prius. Si, asa cum poti sa vezi, niponii au mizat pe un design destul de futurist pentru berlina cu patru usi care scoate doar vapori de apa pe teava de esapament. Un design care nu s-a schimbat aproape deloc fata de conceptul FCV anuntat in 2013.

 Chiar daca a fost denumit model de serie, este vorba despre doar cateva sute de exemplare la inceput. Mai exact, 400 in Japonia si aproximativ 300 in restul lumii.

Citeste si: A slabit 70 de kilograme in 3 luni: ce reguli a urmat si care au fost alimentele excluse

Sunt cifre care scot la iveala, din nou, infrastructura foarte slaba a distributiei de hidrogen, in acest moment existand doar cateva zeci de statii de alimentare in lumea intreaga.

In cazul lui Toyota Mirai, sistemul de propulsie e constituit din doua rezervoare de hidrogen compresat care pot stoca suficient combustibil pentru o autonomie cuprinsa intre 400 si 700 km. Hidrogenul e trimis catre pila de combustie, unde se combina cu oxigenul din aerul inconjurator si, in urma unei reactii chimice, se produce curent electric care merge la un motor electric.

Potrivit Toyota, o realimentare completa dureaza in jur de cinci minute, iar energia electrica produsa de masina ar putea, teoretic, sa alimenteze o casa vreme de o saptamana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img