joi, 28 martie, 2024

Masuri de securitate sporite in Bucuresti – Lunetistii, in apropierea Ateneului Roman

Distribuie:

Publicat:

Măsurile de securitate au fost sporite în București, cu ocazia sosirii celor mai importanți lideri europeni în România. Ofițerii SPP, precum și celelalte structuri de securitate si ordine publică din România actionează pentru prevenirea unor incidente pe parcursul evenimentelor ce vor avea loc joi si vineri.

În apropierea Ateneului Român au fost amplasați lunestiști, având în vedere că Ateneul va găzdui ceremonia de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, eveniment la care vor participa cei mai importanți politicieni din România, dar și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și seful Consiliului European, Donald Tusk.

Klaus Iohannis, Viorica Dăncila, Călin Popescu Tăriceanu, dar și alți lideri politici vor fi prezenți la eveniment. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu va participa la eveniment, fiind plecat în vacanță, potrivit informațiilor apărute în spațiul public.

Misiunile de protecție și paza pe parcursul celor 6 luni in care România deține președinția Consiliului UE sunt coordonate de Serviciul de Pază si Protecție, instituția colaborând cu celelalte structuri de securitate si ordine publica. Protecția demnitarilor străini care vin in Romania pe parcursul celor 6 luni va fi asigurata de ofiterii SPP.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img