joi, 28 martie, 2024

Masuri pentru un trafic fara probleme

Distribuie:

Publicat:

Problema soferilor indisciplinati in trafic este una veche si ea da in continuare noi si noi batai de cap autoritatilor. Cu toate ca nu au voie, multi dintre conducatorii auto vasluieni parcheaza inainte trecerilor de pietoni sau chiar pe zebra, luand din vizibilitatea celorlalti participant la trafic, incurcand astfel circulatia si punand in pericol viata pietonilor care se angajeaza in mod corect in traversare fara a putea fi vazutui de unii soferi. Problema se afla in atentia primarului de Vaslui, Vasile Paval, care promite masuri pentru rezolvarea situatiei.

 “Aceasta este o problema care ni se semnaleaza mereu de cetatenii din oras, dar pe care o vedem cu totii cand ne aflam la volan. Am avut discutii cu reprezentantii Politiei Rutiere si in cel mai scurt timp vom face in asa fel incat sa blocam efectiv accesul soferilor care vor sa parcheze inainte de zebra, prin montarea unor opritoare inainte de trecerile de pietoni. Nu putem sa ne bazam doar pe spiritual civic al soferilor si pe buna intelegere a legii din partea lor, asa ca vom fi nevoiti sa trecem la astfel de masuri. Vom pune aceste opritoare la cele mai importante treceri de pietoni, acolo unde traficul este intens”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

 La randul lor, reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui sustin ca o mare parte dintre incidentele rutiere petrecute la nivelul municipiilor si oraselor au drept cauza parcarea sau stationarea neregulamentara. Nu putie au fost cazurile in care pietonii au fost acrosati de autoturisme fiindca acestia nu erau observati de conducatorii auto aflati la volan. Masura municipalitatii de a monta oritoare inaintea trecerilor de pietoni intesc circulate este vazut

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img