vineri, 29 martie, 2024

Max, fostul caine al Armatei, a murit marti seara

Distribuie:

Publicat:

Max, care era singurul caine al Armatei Romane antrenat sa detecteze explozibili in teatrele de operatiuni si care a fost diagnosticat cu o boala grava si luat in grija de o iubitoare de animale, Sorina Hena, a murit marti seara, a scris stapana sa pe Facebook.

 “Max s-a stins….demn, brav si increzator in oameni pana la sfarsit…..Ieri seara, tarziu, de fapt, ne-am luat ramas bun pentru totdeauna….”, a scris Sorina Hena, femeia care il luase in grija pe Max de anul trecut.

Presa a prezentat, dupa parada Armatei organizata cu ocazia Zilei Nationale de anul trecut, situatia dificila a lui Max, cainele-veteran al Armatei Romane, care a fost diagnosticat cu o boala grava, dirofilarioza, si ar fi ajuns intr-un adapost public daca o iubitoare de animale nu l-ar fi luat in grija.

Max, singurul caine al Armatei antrenat sa detecteze explozibili in teatrele de operatiuni, a efectuat doua misiuni in Afganistan in cadrul Batalionului 2 Infanterie “Calugareni” si a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”. Nascut in 2009, el a fost dresat si antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Rosioara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img