marți, 19 martie, 2024

McDonald’s introduce soluţii alternative de ambalare începând din iunie, în toate restaurantele din România

Distribuie:

Publicat:

McDonald's anunţă introducerea de soluţii alternative de ambalare, iar începând din luna iunie în toate restaurantele din România, salatele vor fi servite în noi ambalaje de carton, alături de tacâmuri de lemn.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis marţi AGERPRES, iniţiativa este parte a programului Better M prin care McDonald's desfăşoară o serie de acţiuni locale cu obiectivul de a înlocui ambalajele de plastic cu variante mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Ţinta este ca, până în anul 2025, produsele destinate clienţilor din toate restaurantele companiei să fie împachetate în materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate, scrie Agerpres.ro.

Platforma Better M include toate acţiunile desfăşurate de McDonald's cu obiectivul de a îmbunătăţi constant materialele în care sunt împachetate produsele destinate clienţilor, iar în România aceşti paşi au început să fie implementaţi treptat, încă de anul trecut.

Astfel, în ianuarie 2020, primul pas a fost realizat prin înlocuirea ambalajului îngheţatei McFlurry cu unul de carton, fără capac de plastic. De asemenea, în luna octombrie a anului trecut a fost lansată iniţiativa "Pai la cerere" prin care paiele au fost oferite clienţilor doar la cerere.

Începând cu luna februarie 2021, au fost înlocuite paiele de plastic cu cele de hârtie, biodegradabile şi compostabile (oferite în continuare la cerere), iar din mai – iunie 2021 sunt introduse ambalajele din carton pentru salate, precum şi tacâmurile din lemn.

Până la sfârşitul acestui an, compania va înlocui şi ambalajul îngheţatei McSundae cu o nouă variantă.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald's în România. McDonald's este lider al pieţei restaurantelor, cu 88 de restaurante în 27 de oraşe, dintre care 43 restaurante cu McDrive şi 44 de cafenele McCafe.

Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România şi are o echipă de 5.000 de angajaţi.

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald's din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi România. Premier Capital plc operează 162 de restaurante în şase ţări, are peste 8.800 de angajaţi şi reprezintă business-ul McDonald's al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operaţiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol şi gaze, tehnologie, proprietăţi, ospitalitate şi leasing, ce deţine parteneriate cu McDonald's şi Apple.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img