vineri, 29 martie, 2024

Medeea Marinescu, amintiri despre filmul care a facut-o celebra, „Maria Mirabela”: „Erau sute de copii”

Distribuie:

Publicat:

Medeea Marinescu si-a amintit cu drag de filmul Maria Mirabela, in care a debutat si care a facut-o sa vada domeniul in care si acum activeaza cu alti ochi. Aceasta a povestit cu lux de amanunte de momentul auditiilor. „Eu am dat probe la Maria Mirabela, anuntate la ziar, care au adunat erau sute de copii, timp de cateva zile, la Buftea. Tata nu a avut niciodata o relatie de prietenie cu Gopo, chiar daca fusese cameraman la nenumarate productii cinematografice romanesti.”

Medeea Marinescu, despre povestea din spatele Mariei Mirabela

Actrita care a debutat in filmul care a si facut-o cunoscuta imediat, Maria Mirabela, a povestit toata perioada de atunci si despre cum a reusit sa faca furori cu personajul indragit si acum. Amintim ca filmul a fost regizat de Ion Popescu-Gopo in anul 1981.„Mai mult, fratele lui Gopo era operator, deci avea aceeasi meseria ca si tata, iar Gopo lucra cu fratele lui. Avantajul meu era ca am trait in lumea aia, am copilarit pe platourile de filmare, eram dezinvolta”, a declarat Medea Marinescu.

Cred ca Gopo ne-a ochit de atunci si ne-a rechemat. Si stiu ca i-a zis mamei sa ma aduca imbracata chiar cu hainele cu care venisem, inclusiv palariuta rosie cu captuseala ecosez. Ca in Maria Mirabela. Ce stiu sigur este ca Gopo m-a iubit foarte mult. Era un om foarte cald, se juca cu noi, ne lua in brate, vorbeam foarte mult.”

Maria Mirabela, rol de debut pentru Medeea

„Un copil simte cand este iubit. Am un desen de la el, pe care mi-a scris: „Mirabelei, celei dulci, cu dragoste de la un admirator”. M-a iubit foarte mult. M-a sunat si cu putin timp inainte de a pleca dintre noi, la o vizionare cu Maria Mirabela in Tranzistoria, dar eu eram deja preocupata de pian, aveam concerte si nu m-am putut duce”, a mai povestit Medeea Marinescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img