miercuri, 27 martie, 2024

Medicamentul natural pe care il dam la porci – Trateaza diabetul, osteoporoza si gingivita, alunga ridurile si reda stralucirea tenului

Distribuie:

Publicat:

Aceasta planta-medicament se gaseste atat in natura, cat si pe tarabele micilor comercianti la inceputul primaverii. Este cel mai eficient inlocuitor al zaharului si are importante proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive.

Stevia este o planta originara din Africa de Sud, folosita de sute de ani in Brazilia si Paraguay pentru indulcirea ceaiurilor si remediilor locale.

Este bogata in vitaminele B, C si K, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, proteine, fibre si antioxidanti. Extractul dulce de stevie este folosit cu succes in numeroase alimente si bauturi.

Numeroase studii arata ca stevia ajuta la tratarea eficienta a unor afectiuni precum hipertensiunea, diabetul, oboseala, indigestia, deranjamentele stomacale, arsurile, gripa, raceala, gingivita, cariile dentare, matreata, osteoporoza, infectiile, dermatita sau ridurile.

Trateaza diabetul

Stevia stabilizeaza nivelul de zahar din sange, mareste rezistenta la insulina si stimuleaza productia de insulina, fiind deosebit de eficienta in tratarea diabetului.

Mai mult, descurajeaza absorbtia glucozei in sange, stimuleaza functia pancreasului si inhiba candida, o infectie care se dezvolta in special in mediile dulci.

Ceaiul de stevie inhiba pofta de dulciuri si alimente grase si este benefic pentru persoanele cu hiperglicemie.

Trateaza bolile dentare

Datorita proprietatilor antibacteriene pe care le are, stevia trateaza cu succes gingivita, cariile dentare si abceselor bucale. De asemenea, inhibi dezvoltarea organismelor infectioase din cavitatea bucala si imbunatateste sanatatea danturii.

Imbunatateste digestia

Consumat dupa masa, ceaiul de stevie previne si trateaza indigestia, deranjamentele stomacale si arsurile si imbunatateste functia gastrointestinala.

Previne hipertensiunea

Doua cani de ceai de stevie pe zi ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la stabilizarea circulatiei sangelui.

Previne osteoporoza

Stevia ajuta la absrobtia calciului in organism, imbunanatind densitatea oasoasa si prevenind astfel aparitia oseoporozei.

Alunga ridurile

Datorita proprietatilor antioxidante, antibacteriene si antiseptice, stevia este benefica in tratarea si prevenirea ridurilor, dermatitei, eczemelor, acneei si a altor probleme ale pielii.

Alunga matreata

Concentratul de stevie este benefic pentru tratarea matretii, a scalpului uscat si a parului uscat si subtire. Dupa folosirea steviei, parul devine mai rezistent si se regenereaza mult mai repede.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img