News Flash:

Medicii avertizeaza: Obiceiurile care iti imbolnavesc creierul

24 Mai 2021
194 Vizualizari | 0 Comentarii
sedentarism 990x659 1

Un somn puțin, de proastă calitate, și o dietă dezechilibrată sunt două obiceiuri total nesănătoase pentru creierul tău, subliniază medicul Vasi Rădulescu.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu face câteva recomandări pe blogul său legat de ce obiceiuri sunt nesănătoase pentru creierul nostru și ce să nu facem:

1. Suntem sedentari

Lipsa mișcării este asociată de apariția degenerărilor cognitive, diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare. Faceți sport!

2. Fumați

Crește riscul de Alzheimer.

3. Prea multă mâncare

Este asociată cu un risc crescut de afectare cognitivă și demență.

4. Nu ieșim la soare

”O expunere adecvată la soare este, de asemenea, necesară pentru a menține un nivel adecvat de vitamina D. Vitamina D este necesară pentru oase sănătoase și pentru a îmbunătăți starea de spirit. Expunerea la soare modifică nivelurile unor neurotransmițători precum serotonina și melatonina”.

5. Nu bem destulă apă

”Deshidratarea îți afectează creierul și contribuie la disfuncția cognitivă. Oamenii care sunt deshidratați au dificultăți în funcția executivă și controlul comportamentului. Deshidratarea afectează, de asemenea, capacitatea de atenție și crește timpul de reacție pentru sarcinile motorii”.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1349 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048035 (s)