News Flash:

Medicii de familie vasluieni sunt nemultumiti de functionalitatea cardului de sanatate

25 Septembrie 2015
1284 Vizualizari | 0 Comentarii
Fenomenul cardului de sanatate intinde nervii doctorilor si pacientilor pana la cele mai inalte cote. Cadrele medicale sunt nemultumite de diferitele probleme cu care se confrunta functionalitatea Platformei Informate in baza caruia functioneaza Cardul de Sanatate. Spre exemplu, in ziua de 18 septembrie, sistemul a fost infunctionabil mai bine de cinci ore, acesta creand un precedent periculos pentru Sistemul de Sanatate de Romania.

Avaria aparuta la nivelul CNAS a facut imposibila utilizarea cardului national de sanatate mai bine de cinci ore. In acest timp, sute de pacienti au asteptat la usile cabinetelor, spitalelor, farmaciilor, laboratoarelor, fara a beneficia de serviciile medicale de care aveau nevoie.

“In conditiile in care validarea serviciilor medicale se face de la 1 septembrie, conform legislatiei, exclusiv pe baza cardului pentru persoanele carora acest instrument li s-a emis, faptul ca nu exista nici la aceasta ora un sistem alternativ la situatia de avarie constituie un grav prejudiciu adus pacientilor, precum si furnizorilor de servicii medicale. Acelasi lucru s-a intamplat si luni, dupa ora 16, timp de alte 4 ore, precum si miercuri, pentru un interval de o ora si jumatate”, sustin medicii de familie.

Acestia mai sustin ca este inadmisibil ca in mijlocul capitalei Romaniei, capitala europeana, CNAS sa sustina ca problemele provin de la „o pana de curent”. “Este inadmisibil ca existenta unui astfel de sistem sa nu aiba prevazuta o forma de functionare in caz de avarie majora, in conditiile in care – de exemplu - unui spital ii este impus un sistem alternativ pentru functionare in caz de avarie”, au precizat medicii de familie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1398 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045633 (s)