sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Medicii dezvaluie semnele clare – Cum iti dai seama ca ai avut COVID-19 fara sa stii

Distribuie:

Publicat:

Una dintre cele mai mari probleme în încetinirea răspândirii COVID-19 constă în faptul că virusul este extrem de infecțios. Mai mult de atât, poate fi foarte greu de identificat. De fapt, unii oameni care sunt infectați nu au niciodată simptome.

Prin urmare, există probabil o mulțime de oameni care au avut deja coronavirus și nici măcar nu știu. Din păcate, chiar și acei oameni care intră în această din urmă categorie nu sunt imuni la ceea ce experții se referă la COVID lung (Long COVID) sau „simptomele târzii”, un set prelungit de simptome legate de o infecție inițială.

Potrivit eatthis.com, Shirin Peters, MD, fondator al clinicii medicale Bethany din New York, este de părere că dacă ați experimentat vreunul dintre simptomele pe care urmează să le citiți, începând cu luna martie 2020, ați fi putut avea deja COVID.

Iată câteva semne sigure că ați avut deja COVID-19, pentru a vă asigura sănătatea voastră și sănătatea altora.

1. Semne sigure că ați avut deja COVID. Ai dificultăți de respirație persistente

Mulți oameni infectați cu COVID-19 au dificultăți de respirație ca simptom inițial. Cu toate acestea, poate persista și mai multe luni după aceea.

„Acest simptom se aseamănă cu senzația că nu poți inspira sau expira cu lejeritate, ca de obicei”, explică dr. Shirin Peters.

2. Ai o pierdere a anumitor simțuri

Aveți probleme cu mirosul lucrurilor sau cu gustul mâncării? Pierderea simțului gustului sau a mirosului sunt cele mai comune simptome pe care mulți pacienți le raportează ca simptome inițiale. Cu toate acestea, ele pot persista și câteva luni.

„Mulți oameni se plâng că au o poftă scăzută de mâncare”, a spus dr. Peters.

3. Ai oboseală extremă

Epuizarea este un semn comun că organismul tău se luptă cu o infecție. Cu toate acestea, oboseala extremă este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente semne că prezinți simptome târzii de COVID-19. Deci, cum vă puteți da seama dacă trebuie să vă faceți griji cu privire la oboseala excesivă?

„În momentul în care te simți obosit după 8 ore de somn este un semn că ai o problemă de sănătate”, subliniază dr. Shirin Peters.

4. Semne sigure că ați avut deja COVID. CDC enumeră mai multe efecte pe termen lung ale COVID

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) susține că cele mai frecvent raportate simptome pe termen lung includ:

Oboseală

Respirație scurtă

Tuse

Dureri articulare

Dureri în piept

Alte simptome raportate pe termen lung includ:

Dificultăți de gândire și concentrare (uneori denumită „ceață cerebrală”)

Depresie

Dureri musculare

Durere de cap

Febra intermitentă

Lovituri ușoare în piept, fluturări, fâlfâiri, accelerarea ritmului cardiac (cunoscute și sub denumirea de palpitații cardiace)

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img