joi, 25 aprilie, 2024

Medicii explică: Cum se simte oboseala cauzată de un ficat bolnav

Distribuie:

Publicat:

Ficatul obosit este o explicatie destul de des intalnita la persoanele care sunt mai tot timpul obosite. Desi, bolile de ficat dau oboseala, aceasta se intampla in fazele avansate de boala, in ciroza hepatica, sau in hepatita acuta.

Dar majoritatea bolilor de ficat nu sunt nici acute nici ciroza, si majoritatea bolnavilor hepatici au o forma medie de boala sinu au nici un fel de simptome. Nu rar bolnavul de ficat este diagnosticat direct cu ciroza hepatica fara sa fi avut nici un simptom pana atunci.

”Oboseala inexplicabila permanenta reprezinta mai rar simptom de boala, fiind in majoritatea cazurilor cauzata de stres, suprasolicitare, lipsa de odihna, surmenaj, etc. Oboseala din bolile hepatice apare cand o buna parte din ficat este bolnava. Ea se datoreaza faptului ca rezervele hepatice de energie (glicogen), vitamine, fier, etc si functia de detoxifiere hepatica nu sunt suficiente pentru o activitate normala. Aceasta oboseala este mai degraba psihica, si nu are legatura cu efortul depus,” explică dr. Alecse Valerian Dițoiu, medic gastroenterolog-hepatolog.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img