joi, 28 martie, 2024

Medicii legisti din Iasi s-au crucit cand au deschis cadavrul Georgianei. Tanara gravida a murit cu zile. Daca ar fi fost transferata la timp, putea fi salvata

Distribuie:

Publicat:

Georgiana Cimpoi avea 27 de ani si urma sa devina mama pentru prima data • Medicii legisti au stabilit cauza decesului • Daca medicul obstetrician ar fi trimis gravida la un specialist din Iasi in ziua cand a internat-o la spitalul din Roman, Georgiana putea fi salvata

Aseara, medicii de la Institutul de Medicina Legala din Iasi au finalizat necropsia in cazul gravidei care a decedat dupa ce a stat doua zile in Spitalul Municipal Roman si a fost transferata la Iasi cand era in coma profunda, cu infectie generalizata. Georgiana Cimpoi avea 27 de ani si a murit in triajul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, dupa ce fusese consultata de medicii de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi si Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie) din Iasi.

Conform raportului medico-legal preliminar, decesul s-a datorat unui sindrom de condensare pulmonara si edem cerebral. In acest caz este clar vorba de malpraxis. Dupa cum au spus medicii legisti din Iasi, procesul de condensare s-a datorat, probabil, unei pneumonii bilaterale, dar asta se va stabili in urma unor examene complexe care vor fi facute la IML.

Cum de nu si-au dat seama medicii de la Spitalul Municipal Roman ca tanara are pneumonie bilaterala? Edemul cerebral depistat la examenul Computer Tomograf la spitalul din Roman a fost ignorat de doctori, probabil pentru ca era discret, dupa cum a sustinut managerul, medicul ortoped Maria Andrici.

Tanara s-a prezentat la unitatea medicala in dimineata zilei de 8 ianuarie 2018, cu dureri de cap si varsaturi. O gravida in 21 de saptamani cu distrofie musculara Duchenne, cu dureri de cap, varsaturi ar fi trebuit trimisa imediat la un spital din Iasi pentru a beneficia de investigatii amanuntite, complexe.

Citeste si : Nu v-a fost mila de tineretea ei si de pruncul din pantece? Gravida lasata sa moara in spital! Tanara a fost transferata cand nu se mai putea interveni

A murit intre spitale…

La unitatea medicala din Roman medicii s-au ocupat de boala de baza, distrofie musculara Duchenne, dupa cum a sustinut managerul Andrici. "Medicul Ana Maria Apetrei a decis sa interneze pacienta, tinand cont de boala de baza, distrofie musculara Duchenne, o boala ereditara care afecteaza musculatura, si in trecut a fost operata la coloana vertebrala, pentru ca avusese scolioza. Pacienta se deplasa in scaun cu rotile. A fost internata la indicatia medicului Ana Maria Apetrei in sectia de obstetrica-ginecologie care ii monitoriza si sarcina. Pacientei i s-a facut ecografie si i s-a prescris tratament antalgic si hidratare. Medicul neurolog a vrut sa-i faca un examen RMN, dar pentru ca pacienta are o tija metalica in coloana nu s-a putut. Neurologul i-a prescris dexametazona si cefaleea a cedat. Pe 9 ianuarie 2018 gravidei i s-a facut un Computer Tomograf si s-a descoperit un edem cerebral discret. Pacienta era constienta, cooperanta si durerea de cap era diminuata. Analizele de sange au fost bune. Pentru ca era un caz complex, medicul curant obstetrician (dr. Ana Maria Apetrei-n.r.) a luat legatura cu Maternitatea «Elena Doamna» din Iasi si a primit aviz pentru transferul gravidei. La ora 15:00-15:30 pe 9 ianuarie 2018, gravida a plecat cu o ambulanta la Iasi. Pacienta era usor somnolenta. In Spitalul Municipal Roman i s-a facut tot ce a decis medicul obstetrician Ana Maria Apetrei. Daca va exista o plangere din partea familiei, vom demara o ancheta interna", a declarat in urma cu doua zile dr. Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal Roman, din judetul Neamt.

Pe 9 ianuarie 2018, la ora 15:30, gravida a fost trimisa cu ambulanta la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi. Managerul spitalului din Roman a spus ca pacienta era constienta, cooperanta si somnolenta, durerea de cap fiind de mica intensitate.

La ora 18:00 ambulanta a ajuns la maternitatea ieseana si medicul de garda a transferat-o la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iasi, pentru ca gravida era confuza. Aici s-a descoperit ca pacienta are o infectie grava, generalizata, creier umflat. Georgiana Cimpoi era in coma profunda, cu o stare de sanatate foarte grava. In jurul orei 20:00, tanara a ajuns in triajul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, unde a facut stop cardio-respirator si nu a raspuns manevrelor de resuscitare care au durat mai bine de o ora, medicii fiind nevoiti sa declare decesul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img