sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Medicii nu pun niciodată lapte în cafea, iar motivul e surprinzător. Știai așa ceva? Uite ce se întâmplă în corpul tău

Distribuie:

Publicat:

Cafeaua este prietena care ne dă energie să pornim la drum în fiecare dimineață. Multe persoane, pentru a face acest energizant natural mai savuros adaugă lapte și îndulcitori. Medicii susțin că acest obicei este unul prost, iar argumentele lor sunt surprinzătoare.

Laptele adăugat în cafea ”diluează” antioxidanții pe care licoarea îi păstrează imediat după fierbere. Cafeaua neagră, de pildă, trebuie consumată amară, fără miere, zahăr sau lapte deoarece corpul va beneficia de antioxidanții pe care aceasta îi conține, benefici pentru o serie de probleme de sănătate.

Mai mult, dacă suntem la dietă, medicii nutriționiști recomandă renunțarea la lapte, zahăr sau frișcă adăugate în cafea.

Top 3 beneficii pe care le are cafeaua

1. Energizeaza si sporeste atentia

Asa cum va spuneam si mai sus cofeina, parte componenta a cafelei, ajuta corpul sa se „trezeasca” mai exact stimuleaza atentia si timpul de reactie, iar in combinatie cu zaharul te energizeaza si iti ofera o stare de bine pe tot parcusul zilei.

2. Previne diabetul si bolile cardiovasculare

In urma unor studii s-a constatat ca acidul calorgenic si cofeina din cafea stopeaza debutul diabetului de tip 1 si 2. De asemenea licoarea ajuta si ficatul, iar antioxidanti previn distrugerea celulelor si protejeaza inima.

 Cum să prepari cafeaua pentru a reduce riscul de apariție a cancerului de prostată

3. Previne cancerul

Antioxidantii din cafea ajuta chiar si la prevenirea unor boli temute precum cancerul. In urma unor zeci de studii s-a constatat ca persoanele care consuma 2 cani de cafea pe zi sunt mai putin vulnerabile la aparitia cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian sau al corzilor vocale.

Foarte multe persoane obisnuiesc sa bea cafea pe stomacul gol, in fiecare dimineata. Multi aleg sa sara peste micul dejun sau, in orice caz, sa bea o cafea inainte de toate. Este acest obicei unul benefic pentru organism? Ei bine, specialistii spun ca aceasta bautura nu ar trebui bauta pe stomacul gol sub nicio forma. Uite care sunt principalele motive!

O simpla ceasca de cafea bauta pe stomacul gol va creste in mod dramatic aciditatea din stomac si va ingreuna procesul de digestie. Persoanele care se confrunta cu gastrita sau alte boli ale stomacului au cel mai mult de suferit din aceasta cauza. Totodata, nivelul de cortizol din organism creste intr-un ritm alert si corpul are nevoie de mai mult timp pentru a-l scadea. Cortizolul controleaza abilitatea organismului de a ramane treaz.

Foarte frecvent, la persoanele care consuma cafea pe stomacul gol, apare senzatia de balonare. Desi crezi ca o ceasca de cafea te va ajuta sa ai o digestie mai buna, vei fi surprins sa vezi cate modificari pot aparea intr-un timp foarte scurt. Desi pe moment aceasta bautura are un efect diuretic, pe termen lung senzatia de balonare si chiar greata vor persista.

Totodata, specialistii sunt de parere ca ceasca cu cafea nu ar trebui savurata imediat cum te-ai trezit. Din pacate fiecare dintre noi se trezeste cu gandul la bautura minune care ne ajuta sa ne trezim si sa fim mai energici. Conform studiilor, cafeaua trebuie bauta la aproximativ o ora dupa momentul trezirii pentru ca beneficiile sale sa poata fi resimtite in totalitate. Savureaza inainte un sandvis, un bol cuc ereale sau macar o felie de paine prajita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img