vineri, 26 aprilie, 2024

Medicii recomanda: Alimentul care incetineste cresterea glicemiei dupa ce ai mancat ceva dulce

Distribuie:

Publicat:

Dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet și boli de nutriție, a explicat pe larg cum ne afectează sănătatea fluctuațiile glicemice.

Ea a precizat că distrugerea celulelor pancreatice poate începe înaintea diagnosticului de diabet, astfel că o alimentație cât mai sănătoasă este esențială pentru oricine. Medicul a indicat, de asemenea, câteva trucuri pentru a încetini creșterea glicemiei după ce am mâncat dulce. De exemplu, o salată de avocado consumată după o prăjitură poate face ca glicemia să crească mai încet decât în mod normal.

„Complicațiile diabetului zaharat apar din cauza fluctuațiilor glicemiei. Acestea trebuie controlate, să fie cât mai mici. În momentul în care sunt mari, de exemplu dacă avem înainte de masa 100-120 (glicemia n.r.) ca diabetic si după masă urcăm chiar până la 200 într-o oră sau două ore, acestea duc în timp la apariția complicațiilor. Pe lângă afectarea metabolismului, această glicemie crescută afectează atât vasele de sânge, cât și sistemul nervos”, a spus dr. Simona Carniciu, pentru csid.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img