vineri, 19 aprilie, 2024

Medicul a intrat de urgenta in operatie, pacientul era in stare grava. Cu greu l-a salvat, dar cand a iesit din sala a inceput sa planga in hohote dintr-un motiv sfasietor, nimeni nu stia ce se intamplase, dar cand au aflat era prea tarziu…

Distribuie:

Publicat:

Ai visat vreodata sa devii doctor? Copiii de obicei ii idolatrizeaza pe medici pentru ca salveaza vieti si vindeca boli, dar ceea ce nu este foarte cunoscut este ca medicii fac uneori sacrificii uriase. Nu doar faptul ca studiaza ani de zile inainte de a putea profesa. Un astfel de caz este si povestea de fata.

Zhang Xinzhi este un medic in varsta de 55 de ani care a avut de facut o decizie extrem de dificila care a atras atentia multor internauti. Tatal doctorului era pe patul de moarte si se stingea din viata, era ultima sansa a medicului de a-si vedea tatal in viata. Totusi, un pacient de-al lui era si el in stare grava si numai doctorul Zhang il putea salva. Astfel ca medicul a fost obligat sa ia o decizie extrem de dificila.

Cum a procedat: Zhang si-a vizitat tatal inainte de operatie si l-a informat ca un pacient avea nevoie de el in sala de operatii. Tatal lui in varsta a inteles, i-a zambit si a dat blajin din cap inainte ca medicul sa il paraseasca.

Desi emotional si distrus de durere, Zhang a reusit sa termine cu bine operatia si sa salveze viata pacientului. Insa, din pacate, nu a putut sa isi vada tatal pentru ultima oara sau sa ii fie alaturi in ultimele lui clipe…

Zhang este un medic respectat, cu peste 33 de ani de experienta, si a declarat: ,,In acea zi eram lovit de durere si trist pentru ca nu puteam ramane alaturi de tatal meu. M-am simtit atat de vinovat ca nu l-am putut vedea pentru ultima data si nu am putut fi alaturi de el, dar sunt doctor si salvarea vietilor pacientilor mei este la fel de importanta.”

Medicul a primit aplauze din toata lumea pentru povestea lui dureroasa si pentru decizia luata, insa el doreste sa ramana umil spunand ca orice medic ar fi luat aceeasi decizie: ,,Desi regret, eu stiu ca el va intelege si imi sprijina decizia, stie ca nu sunt doar fiul lui, ca am in plus si responsabilitati uriase ca medic.”, a adaugat Zhang.

O poveste care este un rezumat al greutatilor cu care trebuie sa se confrunte medicii in general. Responsabilitatile lor sunt uriase, de aceea merita apreciati la adevarata valoare cei care isi fac meseria din vocatie. Respect pentru acest medic! Daca si tu cunosti sau ai intalnit un medic la fel de dedicat ca cel din aceasta poveste, distribuie articolul in semn de apreciere!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img