sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Medicul Adrian Marinescu vorbeste despre infectia cu „ciuperca neagra”. Cum apare si de unde se poate lua: „Si din spital, exista peste tot”

Distribuie:

Publicat:

Iată unde există riscul ca această infecție să apară.

„Ciuperca neagră” face ravagii în rândul bolnavilor de COVID-19 din India, iar recent și Rusia, care este doar la o aruncătură de băț de România, a raportat primele cazuri de infecție fungică. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală vorbește despre această infecție care are o mortalitate de 50%. 

Medicul Adrian Marinescu, despre infecția fungică cu potențial devastator 

Potrivit experților, mucormicoza este o infecție foarte rară care intră pe căile respiratorii și se răspândește în tot corpul, afectând sinusurile, creierul și plămânii. Se pare că boala se află în locuri în care există mucegai alb. 

Simptomele care anunță o infecție cu „ciuperca neagră” sunt: nas înfundat şi sângerări, durere şi umflare a ochiului, pleoape căzute şi vedere înceţoşată sau chiar pierdere a vederii și totodată, pe suprafața pielii pot apărea pete negre.

Tratamentul la această infecție constă într-o injecție care costă circa 48 de dolari care trebuie administrată în fiecare zi, timp de 2 luni. 

Continuarea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img