vineri, 26 aprilie, 2024

Medicul de garda despre care s-a spus ca a salvat mai multi pacienti in incendiul de la Matei Bals RUPE TACEREA: Recunoaste ca era frig in saloane

Distribuie:

Publicat:

Medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la Institutul Matei Balş, Cătălin Apostolescu, a fost audiat, duminică, la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei. La ieşirea de la audieri, medicul a declarat jurnaliştilor că personalul medical a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a scoate pacienţii din saloanele cuprinse de flăcări.

”Nu era foarte frig. Nu pot da temperaturi. Nu este permis cu aeroterme în saloane. Totul a decurs foarte repede și foarte riscante.”, a spus medicul Cătălin Apostolescu.

Cătălin Apostolescu a fost audiat timp de peste două ore, în ancheta privind incendiul în urma căruia şapte pacienţi au decedat, unii la faţa locului, alţii la spitalele la care au fost transferaţi. El a precizat că salvatorii nu au putut sparge ferestrele, acestea fiind din termopan.

Medicul a explicat că existau proceduri privind manipularea instalaţiei de oxigen şi că acestea erau respectate în cadrul unităţii medicale.

„Vreau să mulţumesc pentru sprijinul pe care îl primesc de la Colegiul Medicilor prin faptul că mi-a asigurat asistenţă juridică”, a adăugat medicul Cătălin Apostolescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img