vineri, 29 martie, 2024

Medicul din Romania cu suflet de aur. Si-a impartit salariul cu colegii infirmieri: “Statul nu a pus nici un ban in plus, ci a luat de la necajiti si ne-a dat noua”

Distribuie:

Publicat:

Mircea Dutescu este medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbraveni, unitate unde au avut loc proteste din cauza scaderilor salariale.

Dupa ce angajatii spitalului au protestat de doua ori in ultimele doua saptamani pentru ca le-au scazut in mod dramatic veniturile, medicul vrancean a decis, intr-un gest de mare omenie, sa-si imparta salariul cu colegii aflati in suferinta. Informatia a plecat de la o angajata a spitalului, care a postat pe pagina de Facebook multumirile fata de medic.

“Acesta este un om cu suflet de aur caruia ii dorim ani sanatosi si viata lunga. Multumim din suflet domnule doctor pentru gestul dumneavoastra. Nu a facut nimeni in tara ce ati facut dumneavoastra pentru  noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitresti va multumeste din suflet singurului medic care a impartit salariul cu noi”, a scris Mona Ramona Stanila.

Contactat telefonic, medicul nu a dorit sa spuna prea multe despre gestul sau, nici despre ce suma a fost vorba.

“A fost un cadou amical pe care l-am facut. A fost o chestie colegiala. Este adevarat, am sarit in apararea acestor necajiti, pentru ca este o nedreptate ce s-a intamplat. S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere si ni s-au dat noua, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban in plus, ci a luat de la necajiti si ne-a dat noua”, ne-a declarat medicul Mircea Dutescu.

De altfel, o angajata a spitalului ne-a spus joc ca nici pana acum nu a fost rezolvata problema salariala. "Managerul nu discuta pe aceasta tema cu noi. Nici macar nu ne spune ca incearca. Raspunsul este repetitiv:respect si aplic legea", ne-a declarat angajata Spitalului Dumbraveni.

La inceputuil saptamanii, zeci de angajati de la Spitalul Dumbraveni, in special asistente medicale si infirmiere, au protestat in curtea unitatii fata de pierderile salariale inregistrate.

Ei au primit fluturasii de salarii cu venituri mai mici cu sume cuprinse intre 500 si 800 de lei.

Spre exemplu, un brancardier a primit un salariu mai mic cu 500 de lei, iar o asistenta si-a vazut venitul diminuat cu 800 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img