vineri, 19 aprilie, 2024

Medicul Petra Curescu atrage atentia: ‘Intarzierea acestui medicament poate duce la efecte catastrofale; daca este o boala avansata, scurteaza supravietuirea’

Distribuie:

Publicat:

Medicul oncolog Petra Curescu, de la Spitalul Județean Timișoara, a declarat că pacientul oncologic poate avea de suferit în cazul unei întârzieri de una sau două săptămâni a unui tratament oncologic poate face diferența între vindecare și boală metastatică.

 

„Toţi cei care intră pe poarta spitalului nostru pentru internare sunt testaţi negativ, chiar şi vaccinaţi, deci riscul de contagiune este mai mic decât la supermarket. Pe de altă parte, întârzierea unui tratament oncologic poate duce la efecte catastrofale; dacă este o boală avansată, scurtează supravieţuirea, iar dacă vorbim despre tratament în context adjuvant, într-un stadiu curabil, o întârziere de o săptămână-două, oricât de banală pare, poate face diferenţa între vindecare şi boală metastatică”, a afirmat dr. Petra Curescu, în cadrul unei conferinţe de presă online, care a avut loc, miercuri, pe tema pacientului oncologic în timpul pandemiei.

CONTINUAREA PE BUGETUL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img