joi, 28 martie, 2024

Medicul Rafila, anunt pentru romani. „Copiii or sa ramana impreuna cu parintii, copilul va face o forma usoara”

Distribuie:

Publicat:

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si seful Laboratorului Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals din Bucuresti”, a vorbit despre ce se va intampla cu copiii ai caror parinti au fost infectati cu temutul coronavirus, pentru a nu suprasolicita spitalele.

„Copiii vor ramane impreuna cu parintii”

Dr. Alexandru Rafila a declarat ca, in cazul in care ambii parinti au fost depistati pozitiv cu COVID-19, copilul va ramane alaturi de acestia si va suferi o forma usoara a bolii provocate de virus. Totodata, ei vor fi tratati acasa, la fel ca in cazul unei gripe, pentru a nu „inunda” spitalele, oferind astfel sansa la salvare persoanelor care sufera de o forma severa a bolii.

 „Copiii or sa ramana impreuna cu parintii, copilul va face o forma usoara. Da, pe termen lung vor fi parintii tratati la domiciliu, exact cum se trateaza oamenii si de gripa. Este probabil sa vorbim de multi parinti tineri pe care este normal sa ii tratezi la domiciliu ca sa nu suprasoliciti sistemul sanitar”, a transmis presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Dr. Rafila il contrazice pe Streinu-Cercel

Dr. Alexandru Rafila il contrazice categoric pe Streinu-Cercel, directorul Spitalului Marcel Bals, dupa ce acesta a declarat ca „spirtul nu este biocid, nu foloseste la nimic” in dezinfectarea mainilor si a suprafetelor de noul virus. Dr. Rafila sustine ca alcoolul sanitar este dezinfectant, in deosebi pentru obiecte contaminate de COVID-19.

    „Alcoolul sanitar e dezinfectant. El e folosit pentru dezinfectia unor suprafete. Nu putem sa spunem ca nu are niciun efect, pentru ca spirtul are un efect dezinfectat. Concentratia optima e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandata. In primul rand nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferam sa folosim un gel care contine acelasi lucru, alcool etanol in aceeasi concentratie, 70%. El patrunde in profunzime si nu distruge tegumentul”, a explicat Rafila, in replica pentru dr. Streinu-Cercel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img