News Flash:

Medicul Virgil Musta avertizeaza: Care este contraindicatia categorica a vaccinului anti-COVID

25 Ianuarie 2021
764 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid 990x990

Conform medicului Virgil Musta, şeful secţiei COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, vaccinul are o singură contraindicaţie categorică.

Vaccinul anti-COVID-19 are o singură contraindicaţie categorică. Serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol. Contraindicaţiile relative sunt pentru persoanele care au în antecedente reacţii alergice severe, pentru cei care urmează un tratament anticoagulant sau au febră.

„Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacţie alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauţii care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant şi mai este o contraindicaţie relativă şi anume persoane cu infecţie febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril”, spune medicul Virgil Musta, potrivit adevarul.ro.

Patologiile pentru care se recomandă vaccinarea sunt multiple, mai explică medicul timişorean. “Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală. Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, mai spune medicul Virgil Musta.

Studiile de eficacitate, realizate de firmele producătoare, arată că, şi după 8 luni de la vaccinare, persoanele imunizate sunt în perioadă de platou.

Sursa:exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045715 (s)