sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mediul de afaceri, reactie rapida la publicarea PNRR: ‘Suntem nemultumiti de alocari’

Distribuie:

Publicat:

 

Deşi premierul Cîţu nu ratează nicio ocazie să se declare un adept al iniţiativei private în dauna statului, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are o alocare mică pentru mediul privat. O spune Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Primate Mici şi Mijlocii din România.

"Reactie rapida la propunerea de PNRR!!!

Suntem nemultumiti de alocarile din PNRR pt mediul privat deoarece:

– suma alocata mediului privat scade de la prima varianta din PNRR de la 3,8 la 2,4 mld eur, adica o scadere de aproximativ 40%, in conditiile in care evaluarea nevoilor mediului privat facuta de CNIPMMR era de minim 5 miliarde de euro (3 mld granturi si 2 mld fonduri rambursabile)

– intreaga suma merge pe instrumente financiare, structura economiei romanesti aratand ca numai 3/ 10 IMMuri sunt bancabile. Avem zeci de mii de IMMuri profund afectate de aceasta criza, care au fost inchise, care au nevoie de recastigarea competitivitatii, ale caror venituri au fost profund afectate si nu din cauza lor, ce le ofera statul, ,instrumente financiare’?!?!?!

– 4% se aloca spre BEI, iar nu spre FNGCIMM, structura detinuta 100% de statul roman si capabila sa implementrze instrumente financiare (vezi rezultatele IMMINVEST); cum se doreste reforma institutiilor financiare ROMANESTI, cu ajutorul BEI si FEI?!

– lipsesc cu totul programe pt startupuri atat de necesare in aceasta perioada

– exista un program destinat ONGurilor iar partenerii oficiali de dialog social al statului, adica partenerii sociali (patronate-sindicate) sunt neglijati complet", scrie Jianu pe Facebook.

Guvernul a discutat în şedinţa de vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care urmează să fie supus dezbaterii publice, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu. Potrivit premierului, după bugetul de stat, PNRR a fost "al doilea test" al coaliţiei guvernamentale, care arată "foarte clar" că aceasta este "unită, puternică şi pusă pe treabă pentru următorii ani de zile".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img