vineri, 29 martie, 2024

MEGA-LOVITURA pentru acesti romani! Decizia fara precedent care ar putea duce la impozite mai mari pe venit

Distribuie:

Publicat:

 

Un proiect de lege inspirat după modelul din mai multe state vest europene pentru încurajarea natalității a fost înregistrat la Parlament. Proiectul legislativ vizează taxarea mai dură pe venit a tuturor celor care nu sunt căsătoriți până la 35 de ani.

Proiectul legislativ despre care discutăm nu ar reprezenta tocmai o premieră la nivel de idei de impozitare ușor neobișnuite venite în ultimii ani – să ne amintim, de pildă, de propunerea introducerii unui impozit pe gospodărie, care s-a vehiculat acum câțiva ani. Înregistrat recent la Senat, proiectul ar trebui să treacă de ambele Camere și, neapărat, să fie votat favorabil de deputați pentru a putea avea șanse de aplicare.

Concret, propunerea impozitării cu 17%, în loc de 10%, cota unică aplicabilă în prezent, ar viza pe toți cei care nu sunt căsătoriți civil până la 35 de ani. Impozitarea crescută nu s-ar aplica însă celor divorțați, de pildă, ci doar celor care nu s-au căsătorit deloc până la vârsta respectivă, nici în România și nici în vreun alt stat european sau neeuropean.

Alături de această propunere, parlamentarii care au venit cu ideea se gândesc și că, la polul opus, trebuie „recompensați” cei care aduc pe lume măcar trei copii până la 40 de ani. Similar Belgiei, cei care au trei sau mai mulți copii ar beneficia de impozite tot mai mici, până la cel mult 4% din venitul brut (acesta ar fi cel mai mic impozit plătit de un părinte cu mai mult de trei copii).

Din documentul care stă la baza proiectului aflăm că parlamentarii iau în calcul scăderea alarmantă a natalității. Rapoartele statistice arată că până în 2050, populația României va fi de doar 15 milioane, dintre care o treime vor fi pensionari.

Continuarea pe bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img