vineri, 19 aprilie, 2024

Meghan Markle, ENERVATA de comentariile unui jurnalist: a depus plangere impotriva lui

Distribuie:

Publicat:

Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a depus o plângere la postul de televiziune ITV privind comentariile făcute de Piers Morgan – care a demisionat marţi din postura de prezentator al emisiunii „Good Morning Britain” – legat de dezvăluirile ei, scrie Variety, inormează News.ro.

Markle i-ar fi scris luni lui Carolyn McCall, CEO al ITV, atrăgând atenţia că afirmaţiile lui Morgan ar putea afecta discuţiile despre sănătatea mintală în Marea Britanie şi ar putea chiar să aibă un impact asupra unor persoane care se gândesc la suicid.

Problema sănătăţii mintale este una importantă pentru ITV, după o serie de sinucideri legate de show-ul „Love Island”, inclusiv a gazdei Caroline Flack, în urmă cu un an.

Piers Morgan a părăsit emisiunea marţi, la scurt timp după ce Ofcom, autoritatea britanică de reglementare a audiovizualului, a deschis o anchetă privind comentariile făcute de el în ediţia de luni.

Tabloidul britanic The Sun a scris că Morgan, prezenţă permanentă în program din 2015, a plecat după ce şefii ITV i-au cerut să prezinte scuze în direct şi el a refuzat. Nu a fost confirmat oficial acest lucru.

Markle a dezvăluit în interviul acordat lui Oprah Winfrey, difuzat duminică seară în SUA şi luni seară în Regat, că s-a simţit izolată în familia regală, că, din cauza presiunii şi a singurătăţii, nu mai voia să traiască şi că nu a primit sprijinul dorit.

Legat de aceste afirmaţii, Morgan a spus luni: „La cine ai mers? Ce ţi-au spus? Îmi pare rău, dar nu cred o vorbă din ce spune Meghan Markle. Nu aş crede nici dacă mi-ar citi un raport meteorologic”.

Miercuri, el a explicat: „Nu sunt în măsură să pun la îndoială dacă a avut tendiţe sinucigaşe, nu sunt în mintea ei şi asta ea trebuie să spună”. El a precizat că a avut timp să se gândească la cele expuse în emisiune şi „tot nu o cred”.

Luni, prezentatorul britanic de televiziune, care a criticat-o de-a lungul timpului pe Markle, a scris pe Twitter că interviul a fost o demonstraţie de actorie.

„Este prea târziu pentru nominalizările la Oscar? #meghan Acest interviu este o trădare absolut ruşinoasă faţă de regină şi familia regală”, a scris Morgan, adăugând că discuţia a fost „o absurditate josnică”.

Ofcom a început ancheta marţi, după ce mai mult de 41.000 de oameni au depus reclamaţii legat de comportamentul lui Morgan.

Interviul de la emisiunea lui Oprah Winfrey a fost urmărit de aproximativ 12 milioane de britanici.

Palatul Buckingham a transmis marţi că ia în serios acuzaţiile lansate şi că va discuta în privat cu cei doi.

Prinţul Harry şi soţia lui au vorbit, în cadrul programului special „The Oprah Winfrey Show”, despre familia regală şi au dezvăluit că s-au simţit izolaţi în interiorul ei, că au rămas fără sprijin financiar şi că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă în întreaga lume. Au făcut acuzaţii de rasism, iar ea a spus că a avut gânduri sinucigaşe. Harry a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui. Cei doi au spus că al doilea copil pe care îl aşteaptă este o fetiţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img