marți, 19 martie, 2024

Membru PNL sare la “gatul” lui Voiculescu si cere reintoarcerea lui Nelu Tataru la Sanatate

Distribuie:

Publicat:

 

Seful Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Violeta Vijulie (PNL), a comentat conflictul public dintre Emil Boc, primarul Clujului si Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, pe tema platii organizarii campaniei de vaccinare impotriva COVID. Ea ii ia apararea colegului de partid si spune ca la minister ar trebui sa vina Nelu Tataru.

 

"Cand am citit, parea un schimb de replici destul de echilibrat, totusi, primarul Boc se evidentia prin claritate si argumentatie. Cand am ascultat inregistrarea, m-am ingrozit, pur si simplu, cum ministrul Sanatattii ia in deradere procesul de vaccinare, dar si faptul ca a aruncat in OUG prevederea ca banii pentru centre trebuie sa fie asigurati de primari, fara ca asta sa fie legal si fara sa existe posibilitatea ca toti primarii sa poata face asta, chiar cu riscuri mari.

 

NU a fost niciun "atac dur"! Au fost argumentele unui om rational si profesionat impotriva unui om supercicial si ironic cu privire la pandemia care ne omoara rudele si prietenii", a scris pe pagina sa de Facebook, Violeta Vijulie, lider PNL care face parte din organizatia de la Sector.

 

"Dr. Nelu Tataru ar trebui sa revina la minister", a conchis Vijulie.

 

Primarii din Romania sustin ca sunt obligati sa organizeze si sa doteze centrele de vaccinare si sa asigure plata personalului din bugetul local, fara a primi suma necesara de la Guvern. Emil Boc, primarul Clujului, si Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, au discutat aceasta tema in cursul serii de sambata, 9 ianuarie, la Digi24.

Emil Boc a explicat faptul ca bugetul de stat pe 2021 nu a fost adoptat inca, iar cum primariile isi adopta oricum bugetul la 45 de zile dupa aceea, "ar insemna sa luam bani de la crese, de la bursele pentru elevi, de la sanatate, de la spitale, de la iluminatul public pentru a aloca resursele aferente procesului de vaccinare si in aceste conditii, am cerut politicos, dar ferm in acelasi timp, ca in aceasta ordonanta de urgenta pe care Ministerul Sanatatii o pregateste sa nu ignore problema finantarii".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img