News Flash:

Memorandum semnat la Sofia - Bulgaria, Macedonia de Nord si Albania isi unesc pietele de electricitate

11 Martie 2019
698 Vizualizari | 0 Comentarii
media 145932253088251900

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Albania au semnat la Sofia un Memorandum privind integrarea pieţelor lor de electricitate şi dezvoltarea în comun a tranzacţionării electricităţii în sud-estul Europei, transmit BTA şi Novinite preluate de mediafax.


Memorandumul a fost semnat de reprezentanţii ESO (operatorul sistemului de electricitate din Bulgaria), MEPSO (operatorul sistemului de transport a electricităţii din Macedonia de Nord) şi OCT (operatorul sistemului de transport a electricităţii din Albania). 

Cele trei ţări au pus bazele unui proiect prin care îşi vor adânci cooperarea şi intenţionează să înfiinţeze un Centru regional de securitate în domeniu într-un stat membru UE din sud-est, dar nu au specificat numele ţării. 

Acest proiect ar urma să aducă oportunităţi mai bune pentru participanţii de pe piaţa electricităţii şi să îmbunătăţească securitatea furnizării în regiune. 

ESO, MEPSO şi OCT vor contribui la dezvoltarea pieţei electricităţii prin cuplarea pieţelor naţionale "pentru ziua următoare" şi integrarea lor în piaţa unică de electricitate din Europa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 34 queries | Mysql time :0.067791 (s)