joi, 18 aprilie, 2024

Mencinicopschi: poti slabi cu cartofi fierti si copti

Distribuie:

Publicat:

Specialistul ne avertizeaza in privinta cartofilor prajiti in ulei, dar spune ca exista si anumiti cartofi care nu ingrasa si care au grija de silueta noastra. Dr. Mencinicopschi a explicat pe pagina sa oficiala care sunt beneficiile cartofilor. Consumati cu moderatie, cartofii fierti sau copti ajuta la pierderea kilogramelor.

"Cartoful este un aliment valoros, fiind una dintre putinele surse alimentare cu efect alcalinizant puternic asupra mediului intern, daca este consumat fiert sau copt. Evitati cartofii prajiti, mai ales in uleiuri sensibile la temperatura (ex. ulei de floarea-soarelui), acestia devenind periculosi pentru sanatate deoarece: se imbiba cu grasime arsa cancerigena; apar compusi neurotoxici; capata densitate energetica foarte mare(peste 300Kcal/100g). Cartofii fierti si copti nu ingrasa, stimuleaza cresterea ratei metabolismului bazal cu circa 20% si consumati cu moderatie ne pot ajuta sa pierdem cateva kilograme in favoarea siluetei", a explicat Dr. Mencinicopschi. 

Dr. Menci te invata cum sa scapi rapid de raceala

In plus, sunt alimentele cele mai bogate in potasiu. Institutul de medicina din SUA ii incurajeaza pe oameni sa ia 4.700 de mg de potasiu in fiecare zi. Acesta contracareaza efectele nocive ale consumului exagerat de sare si mentine tensiunea arteriala in limite normale. Iar 227 de grame de cartofi copti contine 1.000 mg de potasiu.

Daca nu li se inlatura coaja, cartofii sunt bogati in fibre. Un cartof copt furnizeaza 12% din necesarul zilnic de fibre al unei femei si 8% al unui barbat. Iar fibrele sunt esentiale pentru o digestie buna si eficiente pentru absorbtia de nutrienti. Cartofii copti au atat fibre solubile cat si insolubile, ceea ce este extraordinar. Fibrele solubile controleaza colesterolul iar cele insolubile usureaza tranzitul intestinal. Insa nu pune pe cartofii copti unt sau cascaval. Pentru a te bucura de toate acele fibre fara grasimi nesanatoase, asezoneaza-i cu putina sare de mare si piper negru. Savureaza-i fierbinti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img