joi, 25 aprilie, 2024

Menopauza la bărbați: când poate apărea și ce semne de avertizare are

Distribuie:

Publicat:

Bărbații care au între 40 și 50 de ani și se confruntă cu o schimbare în comportament, au o altă stare de spirit și suferă modificări la nivelul metabolismul s-ar putea să fi ajuns la menopauză.

Unii bărbați din această categorie de vârstă pot dezvolta depresie, pierderea apetitului sexual, disfuncție erectilă, precum și schimbări de dispoziție și iritabilitate.  Acestea nu se datorează unei scăderi a testosteronului, care poate scădea în mod constant  cu mai puțin de două procente pe an de la vârsta de 30 de ani, așa că este puțin probabil să provoace probleme. De vină pentru toate astea ar putea fi menopauza.

Pe lângă schimbările de dispoziție, lipsă de energie și acumularea de kilograme la nivelul burții, un bărbat poate experimenta insomnia și memoria slabă la mijlocul vieții.

Cu toate acestea, aceste simptome pot fi cauzate și de stilul de viață și de stres.

Problemele psihologice pot fi provocate, de asemenea, de lucrurile cu care ne confruntăm la serviciu sau în viața personală.

Exemplele includ divorțul, problemele cu banii sau starea de îngrijorare pentru părinții în vârstă.

La mijlocul vieții, bărbații se pot confrunta, de asemenea, cu anxietatea și proasta dispoziție, mai ales dacă nu au realizat ce și-au dorit până atunci.

„Anxietățile legate de ceea ce au realizat până acum, fie la locul de muncă, fie la viața personală, pot duce la depresie”, spun specialiștii.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img