vineri, 19 aprilie, 2024

Mercedes-Benz Romania inaugureaza un nou centru logistic in Dragomiresti-Vale

Distribuie:

Publicat:

Mercedes-Benz România deschide un nou centru de logistică în Dragomireşti-Vale, pe o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi, pentru a deservi punctele de service autorizate din România, a anunţat compania într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Situat în apropierea Bucureştiului, centrul logistic depozitează, în acest moment, peste 23.000 de piese.

"Noul centru logistic din Bucureşti reprezintă o soluţie de depozitare pe termen lung pentru operaţiunile locale de after-sales. Acest proces de eficientizare a Reţelei Logistice era prevăzut de mult şi ne aduce beneficii din punct de vedere al costurilor, al timpilor de execuţie şi al activităţilor de service. Am implementat o perspectivă comercială holistică, cu o abordare concentrată pe satisfacţia clienţilor", a declarat Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz România.

Potrivit sursei citate, dezvoltarea noului centru a început în anul 2017, cu integrarea echipei logistice din România în cadrul operaţiunilor Global Service and Parts, un prim pas către obiectivele comune pentru succesul global şi local. Scopul final a fost reprezentat de integrarea activităţilor de after-sales din România sub umbrela Operaţiunilor Globale de Logistică şi Piese ale Mercedes-Benz.

Centrul oferă piese necesare proceselor obişnuite de reparaţii şi întreţinere, precum şi reparaţii mai complexe, precum tinichigerie şi caroserie, dar şi asamblări pentru propulsie – motor, transmisie, cutie de viteze. În funcţie de gradul de prioritate al comenzii, produsele şi serviciile ajung la partenerii autorizaţi Mercedes-Benz într-un interval de timp între 18 şi 96 de ore.

"Deschiderea acestui centru a coincis cu un an plin de noi provocări, aduse de pandemie. Pe lângă operaţionalizarea integrală a acestui nou centru, priorităţile noastre au fost sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri. Echipa din România a dovedit un grad ridicat de agilitate şi competenţă, printr-un proces de tranziţie lină atât pentru partenerii locali, cât şi pentru clienţii Mercedes-Benz, asigurându-se totodată că angajaţii pot activa într-un mediu de lucru sigur", a menţionat Klaus Ziemsky Director Global Parts Logistics Operations şi Site Manager al Centrului Global de Logistică din Germersheim, Mercedes-Benz AG.

În cadrul noului amplasament sunt implementate procese bine definite în ceea ce priveşte colectarea şi reciclarea deşeurilor şi folosirea LED-urilor şi a energiei verzi pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img