News Flash:

Mesaj disperat al medicilor rezidenti. AJUTOR ! Va rugam sa nu ne fugariti din tara

6 Martie 2014
1452 Vizualizari | 0 Comentarii
Medici rezidenti protesteaza, joi, in fata Prefecturii Cluj, fata de conditiile din sistem, solicitand ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, rezolvarea unor revendicari, intre care plata orelor suplimentare si a garzilor, dar si o subventie pentru chirii.

Medicii rezidenti s-au adunat, joi, in fata Prefecturii Cluj, o parte fiind imbracati in halate albe si purtand pe fata masti chirurgicale.

Ei au afise cu mesaje precum "Ajutor", "Nu ne fugariti din tara", "Vrem mancare in garda", "Vrem respect, nu umilinta", "Garzi platite", "Fara ajutor plecam din tara", "De ce ne umiliti?" sau "Vrem ajutor chirie". Paul Turcoman, medic rezident anul IV pe Cardiologie, a declarat ca ministrul Sanatatii ar trebui sa se implice direct in rezolvarea problemei conditiilor minime pentru rezidenti.

"Este o ocazie pentru noul ministru al Sanatatii, Nicu Banicioiu, de a-si crea o platforma solida in fata rezidentilor si a medicilor, si sa incerce sa rezolve problema conditiilor minime ale rezidentilor. Ii cerem ministrului Sanatatii sa se implice direct si sa rezolve plata garzilor, plata orelor suplimentare, acordarea unei mese in garda si a unei subventii pentru chiria rezidentilor. De asemenea, cerem cursuri gratuite de formare profesionala. Daca noi am primi banii pentru munca prestata, ar creste venitul si nu am mai fi nevoiti sa plecam din tara. Nu este un singur vinovat pentru situatia din acest sistem gaunos si vrem sa tragem un semnal de alarma pentru a nu se ajunge in situatia in care romanii sa fie tratati de vraci din Congo", a spus Turcoman.

Potrivit acestuia, rezidentii nu se plang de prea multa munca, ci de faptul ca nu sunt platiti corespunzator pentru munca prestata, in conditiile in care lucreaza nu sapte ore zilnic, cat ar trebui, ci peste 10 ore, salariile lor fiind cuprinse intre 930 de lei si 1.600 de lei.

O delegatie a rezidentilor a fost primita de prefectul judetului Cluj, Ioan Gheorghe Vuscan, caruia i-au fost transmise revendicarile formulate in timpul manifestarii. Protestul este autorizat sa se desfasoare intre orele 13.00-15.00. In prezent, in Romania exista aproximativ 14.000 de medici rezidenti, iar salariile lor se incadreaza intre 970 si 1.400 de lei, in functie de anul de practica in care se afla.

Sursa: Realitatea.net

cluj banicioiu vuscan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047683 (s)