miercuri, 24 aprilie, 2024

Mesajul de 1 Decembrie al deputatului husean Aurel Caciula

Distribuie:

Publicat:

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD)  Aurel Caciula candidat pe listele aceleiasi formatiuni politice la Camera Deputatilor in judetul Vaslui, la alegerile parlamentare, transmite tuturor romanilor cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei un mesaj de solidaritate si totodata de unitate.

"1 Decembrie este o zi cu profunde semnificatii istorice. Pe 1 Decembrie ne onoram tara si trecutul. Unirea pe care romanii au realizat-o in 1918 este o lectie pentru noi, de patriotism, determinare si curaj. Datoria noastra este sa continuam ceea ce s-a inceput la 1 decembrie 1918, pentru ca modernizarea si reformarea statului roman inca nu s-a terminat. Aceasta zi este o zi sfanta pentru noi mai ales ca vine dupa ziua Sfantului Andrei ocrotitorul romanilor", spune deputatul PSD AUREL CACIULA.

Aurel Caciula ofera si cateva argumente in sprijinul unirii Romaniei cu Basarabia ca si obiectiv de tara: "Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezinta evenimentul principal al istoriei Romaniei si, totodata, realizarea unui deziderat al locuitorilor granitelor vechii Dacia, unirea Transilvaniei cu Romania. De aceea, acum,  mai mult ca oricand, unirea Romaniei cu Basarabia trebuie sa fie un obiectiv de tara. O treime din populatia Republicii Moldova sustine unirea cu Romania, acesta reprezentand nucleul dur al unionistilor, dar procentul ar putea depasi 50% daca unirea ar aduce beneficii dincolo de Prut, arata mai multe sondaje din acest an. Potrivit unui sondaj IRES, trei sferturi dintre romani se declara de acord cu unirea Republicii Moldova cu Romania. In alta ordine de idei, 64% dintre corespondenti au auzit declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora urmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si UE este unirea cu Republica Moldova, iar 63% dintre participantii la sondaj au o parere buna si foarte buna despre aceasta declaratie, in timp ce doar 20% au o parere proasta si foarte proasta”, mai spune deputatul PSD Aurel Caciula.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img