vineri, 19 aprilie, 2024

Mesajul deputatului Eduard Andrei Popica cu prilejul zilei de 24 ianuarie

Distribuie:

Publicat:

“Dragi vasluieni,

Astăzi am onorat invitația primarului municipiului Huși, Ioan Ciupilan, participând la evenimentul care a marcat Mica Unire de la 24 ianuarie 1859, organizată la bustul domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în Parcul Cuza Vodă din Huși.

Împreună cu colegii de partid, m depus o coroană de de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar în final am dansat Hora Unirii.

Chiar dacă hușenii și bârlădenii se luptă pentru statutul de concitadini ai lui Cuza, județul Vaslui este legat sufletește de cel considerat un simbol al unității statale. Vasluiul a dat o serie de personalități, care au avut contribuții majore la înfăptuirea României moderne, cum ar fi Mihail Kogălniceanu, Anastasie Panu, Costache Epureanu, Theodor Rosetti și mulți alții. De aceea, trebuie să ne cinstim valorile poporului român, care au contribuit la primul pas către marea unire de la 1 decembrie 1918.

La eveniment au participat militari de la Batalionului 202 Apărare CBRN  ”General Gheorghe Teleman” de la Huși, autorități județene, reprezentanți ai unor instituții din oraș și elevi. “ se arata in mesajul deputatului de pe reteaua de socializare

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img