News Flash:

Mesajul disperat al unei fetite de 8 ani cu tatal diagnosticat cu leucemie: „Va implor, ajutati-ma sa-mi salvez taticul!“

19 Noiembrie 2019
742 Vizualizari | 0 Comentarii
646x404 2

Strigătul de ajutor al unei fetiţe din Republica Moldova a devenit viral pe Facebook. Copila speră să strângă banii necesari tratamentului tatălui ei, diagnosticat cu o leucemie.

Vă implor, ajutaţi-mă să nu îmi pierd tăticul!“. Sunt rândurile scrise cu durere de către o fetiţă de numai 8 ani pe o coală de hârtie.  

Mesajul prin care copila încearcă să-i convingă pe români să distribuie şi să doneze pentru tatăl ei, Sergiu Sandu, a fost postat pe Facebook de către şefii Asociaţiei „Salvează o inimă“, împreună cu textul: „Polina, fetiţa lui Sergiu, ne imploră să nu-i lăsăm. Pentru că la mijlocul acestei dureri se află cancerul... Viaţa acestui tătic are un preţ imposibil pentru ei... Nu mai au nimic decât speranţa în oameni“. Postarea a adunat în ultimele 11 zile peste 13.000 de redistribuiri.

„L-au cam plimbat pe drumuri“ Tatăl Polinei are doar 33 ani, trăieşte în Republica Moldova şi a fost diagnosticat recent cu leucemie acută limfoblastică, o afecţiune hematologică severă, cauzată de proliferarea necontrolată în măduva osoasă a celulelor imature numite limfoblaşti.

Deşi diagnosticul sună cutremurător, Sergiu are şanse de vindecare, chiar dacă a pierdut timp preţios până la începerea tratamentului.

„După ce a fost diagnosticat, în Moldova, l-au cam plimbat pe drumuri pentru că nu prea au medicină acolo. Cu ceva sprijin, a reuşit să plece în Turcia, la Clinica Emsey din Istanbul. Tratamentul lui se întinde pe o perioadă de aproximativ un an de zile. A făcut prima şi a doua şedinţă de chimioterapie şi urmează să vedem dacă va fi nevoie de transplant“, a declarat, pentru „Adevărul“, Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă“, una dintre organizaţiile non-guvernamentale care s-au implicat în susţinerea tânărului tătic.

SURSA:ADEVARUL.RO 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021062 (s)