vineri, 29 martie, 2024

Mesajul fostului ministru Nelu Tataru de Ziua împotriva Traficului de Persoane

Distribuie:

Publicat:

" Astăzi, 18 octombrie, marcăm cel de-al XIV-lea an de la declararea de către Uniunea Europeană a Zilei împotriva Traficului de Persoane.

Traficul de persoane nu își are locul în societatea noastră, fiind un fenomen ce reprezintă o infracțiune și o încălcare gravă a drepturilor omului.

În fiecare an, mii de bărbați, femei și copii ajung în mâinile traficanților, în țările lor și peste granițe. Aproape fiecare țară din lume este afectată de trafic, fie ca țară de origine, de tranzit sau de destinație pentru victime.

Îmi doresc să le vorbim tinerilor de astăzi despre oamenii buni care au influențat și schimbat lumea, care fac bine, muncesc și se străduiesc să contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase, dar, totodată, trebuie să discutăm și despre pericole precum traficul de persoane.

În pofida eforturilor depuse la nivel european, rata urmăririlor penale și condamnărilor din Europa rămâne scăzut pentru o infracțiune care aduce profituri uriașe pentru făptași.

Atât timp cât permitem acestei culturi a impunității să prospere, eșuăm în a ajuta victimele.

Trebuie să ne intensificăm eforturile de îmbunătățire a prevenirii, anchetării și urmăririi penale, asigurând în același timp o mai bună protecție a victimelor traficului.

Vreau să cred că nu închidem ochii în fața unor abateri grave de acest tip.

#sanatatefizicasipsihica "

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img