vineri, 26 aprilie, 2024

Mesajul lui Solomon dupa ce a fost luat cu ambulanta de pe teren : Voi reveni și mai puternic pe teren

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: ”Vreau să spun că mă simt bine și sunt în afara oricărui pericol. Am un hematom de la lovitură. În rest, mă simt bine. Acum am nevoie de pauză, fiindcă sunt un pic zdrucinat. Le mulțumesc suporterilor, care m-au susținut și m-au încurajat atât la stadion, cât și prin mesajele transmise după accidentare. Mulțumesc medicului echipei noastre, doamna dr.Ojog Doina, asistentei Georgiana Iacob si maseurului nostru Costel Ilie, oamenilor de pe ambulanță, echipajul medical, precum si celor din spitale atat la Husi cat si la Vaslui, care au fost foarte atenți și-au luat imediat măsurile cele mai bune, pentru ca viața să nu îmi fie pusă în pericol. Voi reveni și mai puternic pe teren”.

 

Stirea initiala : ACS Hușana Huși s-a calificat în turul 4 al Cupei României, după ce a trecut, scor 2-1 (0-1) de Știința Miroslava.

Partida s-a disputat în prezența a 500 de spectatori, fiind primul joc cu public pentru formația antrenată de Florin Croitoru după o ”pauză” de aproximativ doi ani.

Partida a fost una extrem de frumoasă, ambele echipe jucând la sacrificiu. Deși a început mai bine jocul, echipa hușeană a fost condusă după prima jumătate de oră, ieșenii deschizând scorul prin Irinel Popescu.

A urmat o a doua repriză dinamică, cele două echipe jucând cu garda jos, spre deliciul publicului, care a trăit la intensitate fiecare fază. Din păcate, fotbalul la sacrificiu face și victime. Florin Croitoru i-a pierdut, pe rând, pe George Dănăilă, fractură de picior, și Cătălin Solomon, care și-a pierdut cunoștința pe teren, după ce a fost făcut sandvich de adversari.

Din păcate, arbitrul a tratat cu superficialitate cele două faze, neacordând nici măcar cartonaș galben, deși era acoperit de regulament să ia asemenea decizii.

După o pauză de mai bine de 20 de minute, preț în care fotbaliștii de la ambele echipe își făceau cruce și se rugau pentru sănătatea lui Cătălin Solomon, Hușana a prins mai mult curaj, iar Eduard Sandu, într-un interval de cinci minute aduce bucurie în tabăra hușenilor. Mai întâi, fotbalistul egalează din penalty (min.87), pentru ca la ultima fază a meciului să reia pe lângă portarul Miroslavei direct în poartă, reușită ce aduce calificarea Hușanei în următoarea fază a competiției.

A fost o calificare cu sacrificii enorme, însă una meritată și sărbătorită împreună cu fanii de către jucătorii Hușanei.

 

La un pas de tragedie: Fotbalistul Solomon și-a pierdut cunoștința pe teren

 

Meciul dintre ACS Hușana Huși și Știința Miroslava a fost la un pas de un final tragic. Fotbalistul hușean, Cătălin Solomon, a fost fără suflare preț de câteva secunde.

Intrat de câteva minute, mijlocașul Hușanei a fost făcut sandvich  de doi adversari la o ”aeriană”, căzând secerat pe teren. Cătălin și-a pierdut cunoștința, iar un coleg l-a văzut fără suflare, chemând de urgență ambulanța. Echipajul medical s-a mișcat repede, reușind să-l stabilizeze pe mijlocaș și să-l transfere la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. El este suspect de fractură, însă va fi supus unui Computer Tomograf, pentru investigații amânunțite.

Solomon a părăsit terenul în aplauzele și lacrimile spectatorilor și fotbaliștilor de la cele două echipe, jucătorul fiind foarte iubit de localnici.

La această fază, centralul partidei, Bogdan Jijie, putea să acorde cartonaș roșu și penalty, însă partida a fost reluată după mai bine de 20 de minute cu repunere din marginea careului mic.

Nu a fost singura victimă în tabăra hușeană. George Dănăilă a fost călcat pe picior în interiorul careului de 16 m, însă arbitrul nu a arătat nimic. Fotbalistul a căzut secerat la pământ și a fost nevoie de intervenția echipei medicale: Verdictul este crunt: fractură.

Alți trei fotbaliști de la Hușana au suferit contuzii, având nevoie de îngrijiri medicale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img