vineri, 29 martie, 2024

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2021

Distribuie:

Publicat:

„Avem cu toții o singură datorie sfântă față de țară: să ne apărăm familiile și tradițiile, pentru ca astfel să îi asigurăm un viitor sănătos gliei noastre străbune!

Dragi bârlădeni,

În fiecare an, în Ziua de 1 Decembrie, în fiecare dintre noi, de mai bine de 100 de ani, renaște patriotismul adevărat și mândria curată că suntem români și că suntem uniți.

Chiar dacă de câțiva ani încoace viața ne tot pune la încercare răbdarea, omenia, înțelegerea, compasiunea și chiar unitatea, românii adevărați din noi, aidoma strămoșilor acestei nații, demonstrează că sunt singurii care își scriu, an de an, istoria adevărată. O istorie frumoasă, cu oameni patrioți și mai uniți decât oricând!

Vă îndemn respectuos să continuăm să le arătăm generațiilor viitoare că poporul român, indiferent cu ce dușmani dă piept, iese mereu biruitor! Este momentul, stimați concitadini, să le predăm, din nou, urmașilor noștri cea mai importantă lecție: iubirea de neam și țară doar prin unitate în momentele grele este cea adevărată!

Unitatea a dat mereu forță poporului român și a reînviat an de an visul de reîntregire a neamului!

Reiau îndemnul meu la fiecare în parte: Iubiți-vă țara, bârlădeni, prețuiți-vă unii pe alții, sprijiniți-vă reciproc și păstrați în suflete gânduri curate pentru cei de lângă voi! Spuneți-le o vorbă bună, zi de zi, încurajați-vă reciproc și veți avea parte de respectul celorlalte popoare!

Trăiască România Mare, una și nedespărțită!

La mulți ani, români de pretutindeni!

La mulți ani, România!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img