joi, 25 aprilie, 2024

Mesajul primarului municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, cu ocazia comemorarii Zilei Memoriale a Holocaustului Rromilor

Distribuie:

Publicat:

"Nu avem voie sa uitam!

Sute de mii, poate chiar milioane de victime – din pacate nedocumentate temeinic – din randul populatiei rrome de pe teritoriul Europei reprezinta un bilant prea sumbru al celui de-Al Doilea Razboi Mondial pentru a ne permite sa-l dam uitarii.
Desi uciderile in masa ale regimului nazist au fost atent investigate pana acum, Holocaustul Uitat al rromilor ne obliga si responsabilizeaza, deopotriva, ca in fiecare an, in luna august, sa ne aducem aminte de atrocitatile comise de nazisti impotriva unei etnii a carui singura vina era ca iesea din tiparele impuse de niste minti diabolice.
Se spune ca popoarele care uita sunt condamnate la pierzanie. Poporul roman, alaturi de etnia rroma, va comemora mereu memoria sufletelor pierdute in lagarele de exterminare si in laboratoarele experimentale ale nazistilor pentru simplul motiv ca omenia si onoarea sunt calitati definitorii pe cuprinsul acestei tari.
Sa ne inclinam capetele pentru cei pierduti si sa privim cu totii spre viitor cu toata convingerea ca astfel de file sumbre de istoriei nu vor mai fi scrise pe veci!
Respect!"

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img