joi, 25 aprilie, 2024

Mesajul unui medic pentru cei care nu vor sa poarte masca de protectie: „Poate nu-ti pasa de tine, dar ai putea sa faci acest gest pentru cei dragi”

Distribuie:

Publicat:

Un medic chirurg american ieşit la pensie a postat un mesaj pe Facebook în care atrage atenţia asupra importanţei purtării măştii de protecţie pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În America au fost înregistrate, până la acest moment, cele mai numeroase cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 (peste 2,5 milioane) şi aproape 130.000 de persoane au decedat.

Iată, mai jos, mesajul medicului chirurg Samuel Laucks:

„Iată cum stă treaba cu masca de protecţie.

Am experienţă de 39 de ani în chirurgie şi în majoritatea timpului am fost nevoit să port mască de protecţie. Sute, mii de colegi de-ai mei cu care am lucrat de-a lungul anilor au purtat şi ei mască de protecţie. Niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit, nu a leşinat şi nu a murit din cauza lipsei de oxigen sau a dioxidului de carbon inhalat.

E adevărat, persoanele care suferă de grave afecţiuni pulmonare pot respira mai greu cu masca de protecţie. Dacă plămânii tăi sunt într-o stare atât de proastă, cel mai probabil nici nu trebuie să ieşi în public în condiţiile actuale, consecinţele unei posibile infecţii cu noul coronavirus pot fi fatale.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img