joi, 25 aprilie, 2024

Meseria din România în care salariile ajung și la 8.000 de lei pe lună. De ce oamenii nu vor să se angajeze pe acest post

Distribuie:

Publicat:

În ultima perioadă, România se confruntă cu o criză mare de angajați în toate domeniile, iar la nivel naţional sunt disponibile peste 43.000 de locuri de muncă. Meseria din România în care salariile ajung și la 8.000 de lei pe lună. De ce oamenii nu vor să se angajeze pe acest post.

Una dintre cele mai căutate meserii în România, la momentul actual, este cea de demolator de clădiri. Deși acest loc de muncă este unul bine plătit, mulți oameni evită să se angajeze pe acest post.

Meseria din România în care salariile ajung și la 8.000 de lei pe lună

În Capitală, demolatorii de clădiri sunt printre cei mai căutaţi muncitori şi asta pentru că foarte multe fabrici se transformă acum în proiecte imobiliare. Asta se întâmplă și cu fosta platformă industrială Aversa, de lângă Piaţa Obor, care acum se află în demolare.

Mai bine de 2.000 de posturi de muncitor necalificat sunt vacante potrivit datelor ANOFM.

"Această forţă de muncă este destul de greu de găsit. Noi am preferat să luăm oameni de la zero şi să îi calificăm împreună cu inginerii care au practicat în ţările nordice", spune Gabriel Focşinenu, dezvoltator imobiliar, potrivit observatornews.ro

După demolare, din nou, este nevoie de forță de muncă pentru ca să se şi construiască la loc, să pună zidăria şi să facă finisajele.

"Este foarte greu. Sunt oameni pe care îi angajez astăzi şi peste două zile nu mai vin la muncă. Nu vor să muncească. Un bun meseriaş poate câştiga în România cât câştigă în străinătate. Un meseriaş în construcţii poate câştiga şi 8.000 de lei pe lună", adaugă Floirn Buzatu, antreprenor, potrivit aceleiași surse.

Peste 2.700 de locuri de muncă vacante în România

Angajatorii caută oameni pricepuți în toate domeniile. Cei care au studii superioare pot alege din cele 2.722 de locuri de muncă pentru meserii precum inginer în diferite domenii de activitate, programator sau expert contabil. Dincolo de datele oficiale, angajatorii spun că nevoia este mult mai mare. Începând cu luna septembrie, odată ce se vor termina concediile, oferta de job-uri va crește.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img